16

Latest post of the previous page:

3 kolejne lata na publikację opowiadań po czasopismnach

No właśnie, jakie mają to być czasopisma? Bo chyba nie ma pan tu na myśli gazet typu "Bravo".

Mógłby pan ten temat bardziej rozwinąć?

17
zależy co chcesz pisać.

jesli fantastykę - masz do wyboru 3 regularnie ukazującesię miesięczniki i kilkanaście fanzinów (przeważnie o nakładzie kilkaset egz.).

jeśli nurt główny - tu nie doradzę - nie znam sie na tym, a i nie lubię.

18
wtrącę się jeśli nikt nie ma nic przeciwko...

trzy miesięczniki tz. Nowa Fantastyka; Science Fiction Fantasy i Horror i co jeszcze, bo jakoś nic nie przychodzi mi do głowy
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

19
Lan pisze:wtrącę się jeśli nikt nie ma nic przeciwko...

trzy miesięczniki tz. Nowa Fantastyka; Science Fiction Fantasy i Horror i co jeszcze, bo jakoś nic nie przychodzi mi do głowy

Magazyn Fantastyczny

20
A coś z nurtu głównego ktoś zna? Bo ja raczej w fantastyce się nie czuję pewnie (w sumie to jeszcze w życiu nie pisałem - wychodzi na jedno).
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

22
Alan pisze: No właśnie, jakie mają to być czasopisma? Bo chyba nie ma pan tu na myśli gazet typu "Bravo". Mógłby pan ten temat bardziej rozwinąć?

spadłem z krzesła... o w mordę... aaa...

zasadniczo te które czytasz.

Khm. ok.

1) idz do Empiku

2) znajdź regał z czasopismami literackimi.

3) spisz tytuły.

23
dopisałabym jeszcze jeden punkt:

4) zajdź do Biblioteki Narodowej, tam też mają wszystkie pisma - nawet poczytać sobie będziesz mógł za darmo ;)
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

24
Lan pisze:
4) zajdź do Biblioteki Narodowej, tam też mają wszystkie pisma - nawet poczytać sobie będziesz mógł za darmo ;)

choroszaja idea.

człowiek był z Białegostoku bodaj (był - bo dziwnym trafem zniknął jego post). to od Bibliteki Narodowej i "Warsiafki" jakieś 4 godziny pociagiem - trochę daleko.

ale na miejscu jest zdaje sie unwrsytet - powinien mieć dobrą bibliotekę.

25
ehh, rzeczywiście - co prawda z Bielsko-Białej był... ale jak mu zależy to pojedzie

tak to jest jak się nie uważa, co się pisze

- Nieśmiertelny S.J. Lec

27
post Alana nie zniknął, jest na poprzedniej stronie na samym dole - sam nie mógłby go skasować, bo ta opcja jest wyłączona

Poza tym z tego co widziałam Alan wrzucił właśnie swój tekst do działu "do zweryfikowania"

a kto tam wie, czy bać się czy nie bać - powtarzając za reklamą "Nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie!" ;)

- Nieśmiertelny S.J. Lec

28
Lan pisze:post Alana nie zniknął, jest na poprzedniej stronie na samym dole

ups :wink: gapa ze mnie.

Poza tym z tego co widziałam Alan wrzucił właśnie swój tekst do działu "do zweryfikowania"

no to od jutra gryzę i rozszarpuję, tratuję kopytami nadziewam na rogi :wink:

a kto tam wie, czy bać się czy nie bać - powtarzając za reklamą "Nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie!" ;)

czasem zadaję sobie ot pytanie patrząc w lustro :twisted:

31
Bardzo ciekawy wątek. A jak to jest z pisarzami, którzy wygrają jakieś konkursy? Rozumiem, że daje to możliwość "szybszego" wejścia na rynek?

Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”