Latest post of the previous page:
Hm, mam jeszcze jedno pytanie. Aż dziwne, że nie wpadłem na pomysł zadania go wcześniej - czy oceny zostaną opublikowane anonimowo, czy będą opatrzone literą recenzenta?48
Wrzucę jak będą wszystkie, żeby się nikt nie sugerował. Będą oznaczone... Ocena I, Ocena II,... 

Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku
Land of Fairy Tales
Eskalator.exe :batman:
Land of Fairy Tales
49
Drzewko jest cudne. Patrzę sobie na nie i stwierdzam, że chętnie zobaczyłbym jeszcze walkę przegranego Wielkiego Finału z wygranym Małego. 
I taka drobna rada do Fauxa - nie marudzę i nie wytykam błędów, ale dla akapitów "WWW" polecam "color=transparent". Wygląda bowiem na to, że teksty będą prezentowane na tym jasnoszarym tle, nie białym.

I taka drobna rada do Fauxa - nie marudzę i nie wytykam błędów, ale dla akapitów "WWW" polecam "color=transparent". Wygląda bowiem na to, że teksty będą prezentowane na tym jasnoszarym tle, nie białym.

50
Mam jasno ekran i nawet nie zauważyłem.eworm pisze:I taka drobna rada do Fauxa - nie marudzę i nie wytykam błędów, ale dla akapitów "WWW" polecam "color=transparent". Wygląda bowiem na to, że teksty będą prezentowane na tym jasnoszarym tle, nie białym.

Test: TEST FAJNY JEST.

Land of Fairy Tales
Land of Fairy Tales
51
Wiem, że to bardzo, bardzo hipotetyczna sytuacja, ale co by było w przypadku remisu?
Ponadto:
Ponadto:
Popieram.SkySlayer pisze:Skoro już gadu gadu o konkursie, to taka mała sugestia ode mnie: może warto powiesić jakieś ogłoszenie o nim na górze strony, bo bidulek jest nisko w forumowym menu, a im więcej osób tutaj zajrzy, tym ciekawsza może być dyskusja i tym więcej komentarzy do tekstów naszych herosów
52
Mam nadzieję, że tak się nie zdarzy.eworm pisze:Wiem, że to bardzo, bardzo hipotetyczna sytuacja, ale co by było w przypadku remisu?

Land of Fairy Tales
Land of Fairy Tales
53
Mamy pierwszego półfinalistę! 
Dla porządku możecie sprawdzić czy dobrze zsumowałem, bo różnica była mała, a ja zagoniony jestem ostatnio i przedostatnio i przedprzed...

Dla porządku możecie sprawdzić czy dobrze zsumowałem, bo różnica była mała, a ja zagoniony jestem ostatnio i przedostatnio i przedprzed...

Land of Fairy Tales
Land of Fairy Tales
56
Mam dla Ciebie, Fauxie, taki pomysł na przyszłość.
Otóż, co widac po pierwszym pojedynku, poziom może być bardzo wyrównany. W takim przypadku, jeśli wśród 8 startujących połowa odpada już po pierwszym pojedynku, to trochę kiepskawo, maja tylko jedną szansę się pokazać.
Istnieje taki system turniejowy, w którym ma się minimum dwie szanse. Tabela ma dwie strony, lewa i prawą. Na początku wszyscy starują po lewej i tam toczą pojedynki normalnym systemem turbniejowym. Ci co przegrają, przeskakują na prawą stronę tabelki i tłuką się między sobą.
Efekt jest taki, że do finału dochodzi z lewej ten co wszystko wygrywał a z prawej ten co raz przegrał ale potem (albo przedtem) wygrywał. Sam finał to dwa starcia, prawy musi wygrac oba by zostać zwycięzcą (jedna dotychczasowa porażka liczy mu się jako przegrana, lewy wystarczy że wygra raz.
Gdzieś pewnie jeszcze mam takie rozrysowane drzewko turniejowe, jakbyś chciał.
Otóż, co widac po pierwszym pojedynku, poziom może być bardzo wyrównany. W takim przypadku, jeśli wśród 8 startujących połowa odpada już po pierwszym pojedynku, to trochę kiepskawo, maja tylko jedną szansę się pokazać.
Istnieje taki system turniejowy, w którym ma się minimum dwie szanse. Tabela ma dwie strony, lewa i prawą. Na początku wszyscy starują po lewej i tam toczą pojedynki normalnym systemem turbniejowym. Ci co przegrają, przeskakują na prawą stronę tabelki i tłuką się między sobą.
Efekt jest taki, że do finału dochodzi z lewej ten co wszystko wygrywał a z prawej ten co raz przegrał ale potem (albo przedtem) wygrywał. Sam finał to dwa starcia, prawy musi wygrac oba by zostać zwycięzcą (jedna dotychczasowa porażka liczy mu się jako przegrana, lewy wystarczy że wygra raz.
Gdzieś pewnie jeszcze mam takie rozrysowane drzewko turniejowe, jakbyś chciał.
Sekretarz redakcji Fahrenheita
Agencja ds. reklamy, I prawie już nie ma białych Francuzów, Psi los, Woli bogów skromni wykonawcy
Agencja ds. reklamy, I prawie już nie ma białych Francuzów, Psi los, Woli bogów skromni wykonawcy
57
A ja dorzucę od siebie to, że punktacja w jak najmniejszym stopniu powinna uwzględniać gust czytającego, bo to trochę bez sensu stawać w szranki nie na poziomie sprawności językowej i stylu, tylko upodobań kilku osób
Bo to trochę dziwnie wygląda, gdy styl i poprawność są wysoko ocenione, ale nie ma to wpływu na ocenę końcową, bo akurat niewstrzelenie się w gust oceniającego (wrażenia ogólne?) te punkty niweluje albo sprowadza do zera.
Przecież wrażenia ogólne nie są wyznacznikiem jakości, a w turnieju rozchodzi się o jakość
Przynajmniej moim zdaniem, mogą być wyrażone w dorzuconym komentarzu, ale przedstawione liczbowo? Nie, bo to już nie jest obiektywizm

Przecież wrażenia ogólne nie są wyznacznikiem jakości, a w turnieju rozchodzi się o jakość

Przynajmniej moim zdaniem, mogą być wyrażone w dorzuconym komentarzu, ale przedstawione liczbowo? Nie, bo to już nie jest obiektywizm

58
Sky, uważam że się mylisz. Jak najbardziej są. Oczywiście można się nie wstrzelić w gust, ale jak się napisze sprawnie i warsztatowo i - no nie wiem - stylowo, to coś z tego musi osiąść na czytającym i pozostawić ślad. Tak uważam.SkySlayer pisze:Przecież wrażenia ogólne nie są wyznacznikiem jakości
Ale oczywiście mogę w ten sposób rozpętać burzę dyskusji i nigdzie nie dojść, więc może tylko zgłoszę opinię z drugiego końca sali ;]
Natomiast gdyby zawody sprowadzić do kwestii li tylko warsztatowej, to by się właśnie z tego warsztaty zrobiły. Coś takiego (tzn bez tzw "misię") oferuje Fahrenheit chociażby. Na tym forum z tego co obserwuję "misie" pojawiają się dość często i wydaje mi się to słuszne. Ostatecznie piszemy po to, żeby czyjeś gusta zaspokoić. Obiektywizm nie istnieje! ;]
Try to shake it loose, cut it free, just let it go, get it away from me.
59
Idźmy na kompromis.zorck pisze:Sky, uważam że się mylisz. Jak najbardziej są. Oczywiście można się nie wstrzelić w gust, ale jak się napisze sprawnie i warsztatowo i - no nie wiem - stylowo, to coś z tego musi osiąść na czytającym i pozostawić ślad. Tak uważam.
Ale oczywiście mogę w ten sposób rozpętać burzę dyskusji i nigdzie nie dojść, więc może tylko zgłoszę opinię z drugiego końca sali ;]

Racja. Niech się OFICJALNIE nie wlicza do punktacji.zorck pisze:Obiektywizm nie istnieje! ;]

61
Kruger, Twój pomysł jest dobry, tylko weź pod uwagę, że przy obecnym projekcie Turniej trwa około dwa miesiące (a pierwotnie miały być to ponad 3 miesiące, ale...) i głupio jest prosić ludzi o poświęcenie tak dużej ilości czasu na pomysł jakiegoś oszołoma. 
Co do obiektywizmu.
Czyż zabawa nie jest trudniejsza, gdy Ósemka dobrych graczy musi swoimi utworami wpasować się w gusta osób, o których wiedzą tyle, że również są dobrzy?
Przy lekturach ocen można jeszcze wywnioskować co jest lubiane, jednak pierwsze pojedynki są najbardziej w ciemno.

Co do obiektywizmu.
Czyż zabawa nie jest trudniejsza, gdy Ósemka dobrych graczy musi swoimi utworami wpasować się w gusta osób, o których wiedzą tyle, że również są dobrzy?

Land of Fairy Tales
Land of Fairy Tales