124
Faux pisze:Wielkie graty, mamiś! :*
Odkrycie ze strony...
:D
Mam ten numer NF z opkiem mamiki - od Parowskiego i Zwierzchowskiego (dostałem na Pyrkonie). To ci dopiero odkrycie! :D (nasz człowiek)

126
Gratki, Luka. :)

Numer Konturów jeszcze nie zamówiony, ale będzie... Za to dopadłam już mamikową Nową Fantastykę :D
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

128
Adrianna pisze: dopadłam już mamikową Nową Fantastykę :D
Gdyby podczas lektury mojego opowiadania napadła Cię ochota walenia pismem po głowie, to polecam na odstresowanie lekturę "Strzelca", który mnie z polskiej bardzo, bardzo, baaardzo się podobał :)

129
Mamika, dlaczego Ty piszesz tak strasznie nie w moim guście? Tak ładnie i tak nie dla mnie... Ech! Gratuluję, bo jest czego, ale poczekam cichutko w kąciku, aż napiszesz coś... innego. ;)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

130
Nie wiem, Thana, też tego nie rozumiem :D Dziękuję za czytanie :)

131
Lubię Twój styl pisania, mamiko. Dobrze mi przemawia do wyobraźni. Szkoda, ze to takie krótkie. Dla mnie troszkę zbyt skondensowane - niekiedy gubiłam się w różnych przeskokach pomiędzy akcją aktualną a wspomnieniami i zakończenie jakby zbyt pośpieszne (albo ja jakiś niuansów nie załapałam :P). Ale klimat super, główna bohaterka wyrazista, wszystko sugestywnie opisane :)

Swoją drogą sam pomysł na tych ludzi, świat... Rozwijasz to jakoś? Bo wydaje mi się mieć duży potencjał (mnie w każdym razie zaciekawiło) i chętnie bym zobaczyła coś więcej dotyczącego Kronów. Tutaj ten motyw nie miał okazji za bardzo się pokazać.

I ode mnie raz jeszcze gratulacje i brawa :)
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.

Strona autorska
Powieść "Odejścia"

132
Bardzo dziękuję, Adrianno, za opinię :) Cieszę się, że Ci się podobało, ale również dziękuję za wzmiankę o tym, co przeszkadzało w czytaniu, bo to jest cenna wskazówka na przyszłość. Chciałabym kiedyś jeszcze powrócić do Kronów :)

133
No to ja się pochwalę ;)
Pierwszy odcinek mojego gwiezdnowojennego powieściowego fanfika jest w Esensji online:
Wróg publiczny

135
Gwiezdne wojny to zupełnie nie moje klimaty, więc pewnie nie zajrzę, niemniej serdecznie gratuluję :)

Strona autorska
Powieść "Odejścia"

136
Ależ tu się ludzie rozwijają! Gratuluję wszystkim.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

Wróć do „Sukcesy Weryforumowiczów”