121

Latest post of the previous page:

Jakos tak bezwiednie kibicowałam literce A.

Pisanie kobiece, albo facet o dużej wrazliwosci. Hm, hm.

Ale jeszcze półfinałów nie czytałam, wiec mogę zmienić typ. :P

124
Tematy obu finałów zapowiadają się pysznie. Jeżeli teraz zawodnicy nie poszaleją, nie zrobią Tego Czegoś, co można z tymi tematami zrobić, to się normalnie obrażę. ;)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

125
Mi tez podobają się oba tematy. Kibicuję, co prawda, E, lecz jestem bardzo ciekawa wszystkich opowiadań. A tematy są niebanalne i dają sporo możliwości.
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.

126
Adrianna pisze:uthModar, a której literce kibicowałeś i dlaczego?
Kibicowałem zawodnikowi/zawodniczce B. Z puli tekstów, które pojawiły się na Turnieju do tej pory, ten wciąż podoba mi się najbardziej. Dlaczego? Sam, kurde, nie wiem. Bardzo intrygujące opowiadanie.

Mam pytanie z innej beczki: kto jest autorem tematów dla poszczególnych pojedynków? Tylko Faux? Bo czasem widać "rozstrzał" pomiędzy świetnym a mocno średnim tematem ;)

127
Hmmm... Intrygujące. Ale na mój prosty móżdżek było trochę przekombinowane...

Co do tematów, to Faux chyba gdzieś pisał, że dwa tematy nie są jego, ale reszta tak.
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

129
Może wyjdę na szowinistyczną świnkę, ale wg mnie jedyna w tym turnieju kobieta ukrywa się pod literką A. Tzn jako jedyna (osoba) z tych, które na kobiety typowałem - oczywiście z tych, które miały okazję zaprezentować się drugi raz - konsekwentnie używa tego samego stylu. Może przewróci mi się gdy zobaczę teksty finałowe, ale szkoda by było, bo właśnie dzięki temu stylowi nieco bardziej kibicuję A niż E ;]
Try to shake it loose, cut it free, just let it go, get it away from me.

131
Cytując dla potomności forumowe ogłoszenisko:
Bez żadnych odwołań i innych smutnych niespodzianek. Mieli dwa tygodnie, wkrótce zaspokoją Wasze oczekiwania, a może nawet zrobią o wiele więcej. Finał, na jaki ten Turniej na pewno zasługuje. Dwa teksty, dwaj świetni autorzy. Nie wiedzą, kto jest ich przeciwnikiem, nie wiedzą, kto ich ocenia, jednak łączy ich jedno: wola walki o Puchar. Musicie to zobaczyć, bo takiego wydarzenia na WeryfikatoriuM nie było i nie wiadomo, czy i kiedy się powtórzy.
Zapraszam w sobotni wieczór (5 maja) na Finał Turnieju o Puchar Administratora WM 2012!
Hell yeah! Czas najwyższy. O której zaczyna się wieczór?
eworm pisze:
Babcia|Ewa2|Ex aequo|Genialne dziecko

Wróć do „Turniej o Puchar Administratora 2012”