2
Wait, what? Godzinę? Czyli że konkurs tylko dla tych, którym zdarzyło się zalogować? Czy to nie za mało?
Jeszcze jedno - zasady są mało konkretne. Czy jeden post to ma być zgadywanie płci wszystkich literek A-H? Czy tylko niektórych? I co to znaczy, że ktoś "trafił"? Zgadł wszystko, co napisał? Czy wystarczy trafić choć jedno i już Faux wyjawia, że owszem?
eworm pisze:
Babcia|Ewa2|Ex aequo|Genialne dziecko

4
Okej...

A:
Hm. Opinia krąży, że A to "ona", ale już parę osób (osób, które jak sądzę znają się na rzeczy) stwierdziło, że może być inaczej. Ba, uthModar nawet mnie wytypnął. Trzy teksty, a wciąż nikt nie wie, co za jeden/jedna. Ostatecznie ośmielę się zaryzykować i rzec: ON.
B:
Tylko jeden tekst (wg wielu - wielka szkoda), ale IMO, łatwo jest stwierdzić, że mamy do czynienia z NIM. Być może się mylę, choć to jeden z moich pewniejszych strzałów.
C:
Tylko jedno opko, a to trochę mało. Mimo to powołując się niezobowiązująco na wszechnatchnionego zorcka, strzelę: ON.
D:
Tutaj przekonuje mnie "Skarb", opko z półfinałów. Wydaje mi się, że gdyby D była nią, opowiedziałaby taką historię inaczej. Nie pytajcie, co mam na myśli, sam nie bardzo wiem, ale... strzelam: ON.
E:
Czy muszę się tłumaczyć? Wszyscy wiedzą, kogo podejrzewam. ON.
F:
Tutaj umywam ręce. Naprawdę, nie mam pojęcia, mogę tylko strzelać na całkowity oślep. Zaufam intuicji Adrianny i powiem: ONA.
G:
Mamy dwa opka. "Wszystkiego najlepszego" i "W górę miecze".
...
Czy reguły zakazują wymiany zawodnika w trakcie trwania Turnieju? Bo przysiągłbym, że powyższe mają innych autorów! Patrzę na eliminacje i widzę autorkę. Patrzę na półfinał... I nie wiem, co myśleć. Tutaj strzelam ONA, ale nie zdziwię się ani trochę, jeśli jest inaczej.
H:
ONA. Tylko jedno opko i to z perspektywy bohatera męskiego, ale mimo to...

No i mi wyszło, że A-E panowie, F-H panie.
eworm pisze:

6
A - kobieta
B - mężczyzna
C - mężczyzna
D - mężczyzna
E - kobieta
F - kobieta
G -kobieta
H -mężczyzna

Niech będzie parytet:)
Czy wystarczy trafić choć jedno i już Faux wyjawia, że owszem?
Wtedy wystarczyłoby, że dwie osoby podałyby listy zupełnie się od siebie różniące i mielibyśmy rozwiązanie zagadki płci uczestników.

PS. Ktoś ma jakiś pomysł dlaczego w samotnie występujących literkach autokorekta podkreśla tylko "F" i "H"?;)

7
A - mężczyzna
B - mężczyzna
C - mężczyzna
D - kobieta
E - mężczyzna
F - kobieta
G -mężczyzna
H -mężczyzna

Tak, jak widać mocno niedoszacowuję liczbę kobiet :P Ale jakoś nie bardzo mi te teksty dają się przypisać do pań. No, może poza A. Ale tutaj mam wredne przeczucie, że to jednak facet.
Ale spora część typów to zupełne strzały. Jestem prawie pewna B, E, F...
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

8
To i ja pobawię się w małe zgadywanie:

A - kobieta (choć postawienie na eworma kusi, oj kusi...)
B - mężczyzna
C - mężczyzna
D - kobieta
E - mężczyzna
F - mężczyzna
G - mężczyzna
H - kobieta

10
No akurat B to taki ciapek, że żadna sztuka określić jego płeć, skoro w ocenach wyraźnie ją zaznacza (B, słyszysz? Zepsułeś zabawę!:P) ;)

12
Spróbujmy naiwnie założyć, że miałem jeden błąd... Jeśli zmienimy najmniej pewny strzał (G) powstanie następujący schemacik:

A - on
B - on
C - on
D - on
E - on
F - ona
G - on
H - ona

Teraz zerkamy na strzały innych i co widzimy? Że jeżeli ten schemacik jest poprawny, to mają oni wszyscy po 3-4 błędy. Mastermind w całej swej chwale. No, Faux, co ty na to?
eworm pisze:

14
Jeżeli ten schemat jest poprawny, to ja mam dwa błędy :P (D i H)

Gdybym ja celowała, że mam jeden błąd, to bym zmieniała tak:

A - mężczyzna
B - mężczyzna
C - mężczyzna
D - mężczyzna (tutaj zmiana)
E - mężczyzna
F - kobieta
G -mężczyzna
H -mężczyzna

Ale pewnie mam więcej błędów. Dobrym strzelcem nigdy nie byłam.
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

Wróć do „Turniej o Puchar Administratora 2012”