151

Latest post of the previous page:

Jak niektórzy zgadli ukrywałem się pod D.
Gratuluję zwycięzcy i pozostałym uczestnikom.
Dziękuje za fajną zabawę.

152
Ok, zostalem jeszcze ja. Wybaczcie, ale na weekend w praktyce mam jedynie internet komorkowy, stad brak polskich znakow i pozna reakcja.
Literka F, jak poprawnie wytypowal Sky i zdaje sie Adriana (ktora laskawie zmienila mi ostatecznie plec z kobiecej ;P) to ja.
(Mam nadzieje ze Faux tego gdzies nie oglosil i nie robie z siebie glupka...)
Try to shake it loose, cut it free, just let it go, get it away from me.

155
Dopiero teraz odczytałem mail od Fauxa :oops: Więc, choć ujawniony, ujawnię się osobiście - byłem C. Gratuluję zwycięzcy i wszystkim pozostałym uczestnikom, za dobrą zabawę i dobry poziom opowiadań.

156
Literka F, jak poprawnie wytypowal Sky i zdaje sie Adriana (ktora laskawie zmienila mi ostatecznie plec z kobiecej ;P) to ja.
Oj no, przepraaaszam.
Ale ten horror, to skrobanie w bagażniku itd. tak mi się jakoś z mamiką skojarzyło, że nie mogło odpuścić :P
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

157
Adrianna pisze: Ale ten horror, to skrobanie w bagażniku itd. tak mi się jakoś z mamiką skojarzyło, że nie mogło odpuścić :P
Ciekawe dlaczego :P
Obiecałam sobie, że nie napiszę w tym turnieju horroru i dzięki temu mogłam napisać pierwszy w swoim życiu tekst, w którym wszyscy przeżyli :P <uśmiech krasnala>

158
No i właśnie mnie zmyliłaś.
Jak już wyszło, że G i H to kobiety, to znów zdecydowanie trafniejszym typem wydała mi się H.
Po prostu nie wyobrażałam sobie, że mamika6 może nie napisać horroru xP Cóż, pozbawiłaś mnie skutecznie złudzeń ;)
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

159
Jeszcze ja, jeszcze ja! Literkowa H się kłania :D Adrianna mnoie wczoraj zdemaskowała sprytnie.
"Niechaj się pozór przeistoczy w powód.
Jedyny imperator: władca porcji lodów."

.....................................Wallace Stevens

160
Ja Cię, Łasic, podejrzewałam o autorstwo tekstu F, czyli Zorcka... :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

161
A ja nie podejrzewałam, że ktoś w ogóle będzie mnie podejrzewał. Serio :)

162
Zorckowy tekst ma w sobie coś takiego... Twojego. Za to Twój wcale mi do Ciebie nie pasuje. Podwójna zmyła. :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

163
I tak wyszło, o ironio, że największym trollem był fantomowy zakazany duet eworm+padaPada. Ja zacząłem wszystkich zapewniać, że E=pePe, pePe zaczął nienegować, inni zaczęli podchwytywać, co mnie utwierdzało w błędnym przekonaniu, przez co zapewniałem Was jeszcze mocniej i koniec końców wszyscy (poza zorckiem i uthModarem) byli przekonani, że tak jest.

Ale tak, cała ta anonimowość była naprawdę - z braku słowa, które by cokolwiek znaczyło - fajna. Konkurs zgadywankowy był dość intensywny, a teraz niektóre wypowiedzi w wątkach obok wyglądają bardzo inaczej.
zorck w temacie obok pisze:(Ale jeśli A to nie jest dziewucha, to ja chylę czoła przed twórcą, serio).
Tutaj już musiałem się siłą powstrzymywać od napisania podziękowań, serio.
uthModar gdzie indziej pisze:Muszę podziękować tym, którzy typowali mnie jako jednego z uczestników - bardzo mi miło, nawet jeśli nie ma to pokrycia z rzeczywistością :) Może faktycznie doczekam się takiego zaproszenia w kolejnej edycji...
Łgarstwa! Ja przynajmniej mogę się poszczycić tym, że mimo ogromu postów o WTOPIE, ani razu nie posunąłem się do kłamstwa, jakobym nie był uczestnikiem. Ba, nawet otwarcie kibicowałem A, a przy typowaniu płci dla tej literki trzymałem się własnej pomimo żartów, że chyba zmienię zdanie. Pod koniec, chcąc poznać tożsamość przeciwnika, to już otwarcie podpowiadałem, przypominając, że byłem jednym z typowanych na A.
eworm pisze:
Babcia|Ewa2|Ex aequo|Genialne dziecko

164
Jeszcze mam słówko do Luki w pamięci.
jeśli chodzi o H, to nie mogę uwierzyć, że Łasic, niezła, nie w ciemię bita autorka zaczyna opko od najgorszego zdania na świecie.
Już wcześniej zwróciłam uwagę na Twoją opinię i muszę powiedzieć, że z nóg mnie zwaliła. Jak najbardziej opowiadanie może Ci się nie opdobać, spoko - takie prawo odbiorcy, ale pierwszy raz spotkałam się z takim podejściem :) Wychodzi na to, że na teorii literatury profesorka zapomniała mi o czymś wspomnieć ;) Na mój skromny rozum po prostu nie lubisz, kiedy opowiadanie zaczyna się od słów: "Obudził się". Ale wypowiedź w stylu "Tak się nie robi" jest deczko... nie na miejscu.

I nie piszę tego ze względu na to, że chodzi akurat o moją pracę, tylko o to, że to dosyć poważne forum, z którego korzystają początkujący autorzy i wolałabym, żeby nikt nie brał sobie do serca takich porad. Każdy autor - profesjonalista czy amator - może zaczynać opowieść takim zdaniem, jakie wg niego pasuje najlepiej. Nawet jeśli brzmiało by "Zesrał się".

Wróć do „Turniej o Puchar Administratora 2012”