Uwielbiam poezje, opowiadania grozy i horrory, spróbuje przeczytać każde takie dzieło, które znajdę na forum.
pozdrawiam!
Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy
Wszystkim tak mówi, a później tylko wraca, jak znowu chce wyciągnąć coś z mojego portfela.A mi mówił, że, że ja... że ja tylko! I nikt inny. Mieliśmy jechać razem na Florydę...
"1408" to dla mnie jeden z niewielu przykładów, kiedy ekranizacja jest lepsza od tekstu. Nie zrozumcie mnie na opak, "1408" było bardzo fajnym opowiadaniem, ale film rozwinięto w ciekawy sposób, wypełniono go masą odjechanych pomysłów i jednocześnie oddano i klimat tekstu, i jego fabułę.(polecam "1408", "To", "Miasteczko Salem"-ale ta starsza wersja filmowa)
"Silent Hill" to mistrzowska "marka" - film był niezły, ale jeszcze lepsze są gry. Nie żebym w nie grał, nie mam na to jaj, ale obejrzałem jak ktoś inny przechodzi dwie części na jutubie.A z filmów to mogę jeszcze polecić "Silent Hill", głownie ze względu na atmosferę i muzykę, bo fabuła nie do każdego może trafić.
Muszę się z Tobą zgodzić. Jeśli chcesz poczytać, to może podaj GG lub pocztę to Ci wyślę kilka.amitiville pisze:Lullaby, będzie mi bardzo miło przeczytać Twoja poezje, nie ważne jak ją oceniasz, jeśli pisana z serca (a może i własnych doświadczeń?), to na pewno wyraża wiele.
Dla mnie np pisanie wierszy, było czymś spontanicznym i czynionym pod wpływem chwili. Nie mówię tu o jakimś artystycznym natchnieniu, bo daleko mi do miana poetki, ale dzięki poezji mogłam wyrazić to czego, nie opisałabym wprost, zwykłymi słowami, a także przelać na papier uczucia, których za bardzo wyrażać nie umiem (z natury).
Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”