Konkurs na opowiadanie grozy MOJE CIAŁO, MOJE WIĘZIENIE

1
Drodzy forumowicze!
Pragniemy zaprosić Was do udziału w konkursie literackim MOJE CIAŁO, MOJE WIĘZIENIE, który rozpoczyna się już jutro. Konkurs to wspólna inicjatywa pisarza Pawła Palińskiego, Wojciecha A. Rapiera (założyciel strony fanów Palińskiego Trikkety-traketty-trak) i e-zinu QFant.

Jak to kanibal zapytał ofiarę: z czym to się je?

Tematyką konkursu jest groza we wszelkim wydaniu realizująca temat przewodni (patrzcie: nazwa konkursu). Oddajemy w Wasze ręce (i do Waszej twórczej interpretacji) motyw ciała, które jest więzieniem. Milutko, prawda? Jak łatwo się domyślić: mile widziane wariacje na temat body horroru (i wszelkie inne wariacje również); już nie możemy doczekać się zaskoczenia, w jakie nas wprawicie!

Garść konkretów:

- teksty do 40 tysięcy znaków ze spacjami
- czas na nadsyłanie opowiadań: DO 30 WRZEŚNIA
- jurorzy, którzy Was zmasakrują: Paweł Paliński, Wojciech A. Rapier, Jacek Skowroński :)

Przed wysłaniem tekstu radzimy odwiedzić STRONĘ KONKURSU (klik!) i zapoznać się bardzo, bardzo dokładnie z:

- REGULAMINEM(klik!) (zwłaszcza ze szczegółami dotyczącymi wysyłania opowiadań)
- zakładką PORADY(klik!)

oraz wszelkimi newsami dotyczącymi chociażby puli nagród. Już w tej chwili możemy wspomnieć o publikacji trzech najlepszych opowiadań w QFancie, książkach, kultowych filmach i napisanych przez Pawła Palińskiego recenzjach dla wybranych tekstów (za zgodą autorów, którzy chcieliby dowiedzieć się czegoś o swoim stylu, jego wadach i zaletach).

W trakcie konkursu będziemy informować o kolejnych nagrodach, więc strzeżcie się, czajcie i molestujcie klawiatury/pióra!

Ślad po wszelkich pytaniach i wątpliwościach możecie zostawiać na naszej fanpejdżowej tablicy (klik! like!), bądź słać je bezpośrednio na adres email, który znajdziecie na stronie konkursu. Postaramy się odpowiedzieć jak najszybciej.

Stay tuned!

[ Dodano: Pią 06 Lip, 2012 ]
Dzieje się, dzieje, coraz więcej miłych komentarzy, teksty przychodzą na skrzynkę praktycznie od samego startu konkursu, tymczasem my wypuszczamy kolejne i kolejne newsy, by zachęcić Was do udziału ;)

Jak dotąd przedstawiliśmy Wam dwóch sponsorów nagród:

- wydawnictwo Replika (TUTAJ jest spis książek wraz z okładkami)

- wydawnictwo Forma (KLIK!)

Jak tam? Ktoś już myśli nad tekstem, ktoś zaczął pisać? ;)

[ Dodano: Czw 12 Lip, 2012 ]
Ujawniliśmy ostatnio kolejnych sponsorów nagród, którymi są wydawnictwa (okładki książek pojawią się w przyszłym tygodniu):

- Fabryka Słów
- Wydawnictwo Literackie

Fura książek (których liczba wciąż rośnie) i jeden ujawniony kultowy horror na DVD (klik!).

Napłynęło już trochę prac. Chcemy więcej, dużo więcej, więc jeśli wśród Was są osoby, które może nie chcą brać udziału, ale lubią pomagać - prosimy o głoszenie dobrej nowiny o CIELE-WIĘZIENIU na portalach społecznościowych, stronach www, blogach i, rzecz jasna, w poczcie pantoflowej ;)

Chętnym do wzięcia udziału życzymy dobrych pomysłów i świetnych tekstów - czekamy na Was z niecierpliwością!

[ Dodano: Sob 21 Lip, 2012 ]
I kolejne ujawnione nagrody (ufundowane przez Wydawnictwo Literackie):

- "Strażnik sadu" (Cormac McCarthy) x 4

- "Dziecię boże" (Cormac McCarthy) x 4

- "Łaskawe" (Jonathan Littell) x 2

Okładki możecie obejrzeć bezpośrednio na naszej stronie, czyli TUTAJ.

Kolejni sponsorzy i nagrody - już wkrótce!

3
Nemesis666 - cieszę się!

I życzę powodzenia ;)

Osoby wciąż niezdecydowane może zachęci fakt, że do sponsorów nagród w naszym konkursie dołączyło Wydawnictwo Almaz. Tytuły od niego zdradzimy w przyszłym tygodniu. Poza tym wśród nagród znajdą się płyty pewnego prężnie rozwijającego się muzyka ;-)

Ostatnio do udziału w naszym konkursie zachęcały Was:

- Grabarz Polski
- Carpe Noctem (klik!)
- Efantastyka (klik!)
- Szortal (klik!)

Dajcie się skusić i zostańcie z nami!

10
merdevsky pisze:Nie wiem dokładnie, ale jak widzę "body" niektórych dziewczyn, to mówię "horror" :-)
Bardzo to na temat. ;p
Mamy się odwdzięczyć ciętą ripostą?
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

12
merdevsky - jak chcesz to umiesz być milutki. :)

Bardzo jestem ciekawa wyników konkursu. Temat jest trochę psychodeliczny.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

14
Temat faktycznie bardzo ciekawy, w dodatku daje dużo możliwości interpretacji :) Dumałam nad pomysłem i dumałam ze dwa tygodnie, a pomysł przyszedł do głowy sam z siebie i znienacka. Chyba najwyższy czas wziąć się wreszcie za pisanie, bo znowu będę piszczeć, że za mało czasu... :)
I wear my red lipstick, grab my coat and gun...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”