16

Latest post of the previous page:

Dobra, na tym skończmy temat wzajemnych relacji Seenera, Moni, k.sikory i kto tam jeszcze się nawinął. DZIĘKUJĘ
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

17
Kasiu, skoro poprawiłaś tę powieść, uważasz ją za skończoną, to na co czekasz. Każde wydawnictwo ma wytyczne - ile, co i jak im wysłać. Po prostu to zrób. I czekając na odpowiedź, zacznij pisać kolejną powieść.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

18
A o czym jest ta powieść? Jaki gatunek? Przyznam szczerze, że tytuł mnie zachęca... xd
"...Tak... chcemy, żeby Czarny Anioł zbawił dla nas świat
Zebrał Armię Wszechpotężną Nasz Niebiański Brat
Nawet jeśli zmieni przy tym w piekło cały kraj
Graj Muzyko Graj!
Obróci niewiernych wiarołomców znowu w proch
Nie pomogą groźby, nie pomoże matek szloch
Chcemy, żeby Czarny Anioł zabrał nas na BÓJ!!!
TRUJ ANIELE TRUJ!!!"
HUNTER - IMPERIUM TRUJKI

19
Witam,

Winna Wam jestem podziękowania za wsparcie i rady.

A co do mojego doświadczenia jeśli chodzi o zbieranie opinii o powieści, muszę przyznać, że było warto. Choć czasem bolało...

Powieść trafiła nie tylko do „zwykłych” odbiorców, przeczytało ją również dwoje pisarzy. Od tych ostatnich dostałam masę wskazówek praktycznych. Ci pierwsi pisali o swoich odczuciach. Wszystko to potraktowałam bardzo serio przy ostatniej korekcie „Rubinowej twierdzy”. Myślę, że na tym etapie mogę powiedzieć, że moja pierwsza powieść pozytywnie przeszła test. A to, zwłaszcza na moim poziomie abstrakcji, nie tylko daje mi kopa na przyszłość, ale pozwoli uniknąć kolejnych wpadek.

Dziękuję i pozdrawiam

PS. To kryminał. Jak się okazało trochę w stylu Nory Roberts. Chociaż dzięki kilku wskazówkom trochę przyspieszyłam akcję.
Katarzyna Sikora
www.katarzynasikora.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”