245
To i ja się pochwalę - na razie skromnie, ale jednak...

Z okazji 8 edycji konwentu "Avangarda" (koniec lipca tego roku) wydawnictwo "Almaz" wydało w formie e-booka zbiór opowiadań grozy "Strzeż się potwora". Jest tam również mój tekst "Uczeń".

Brałam też udział w konkursie na dokończenie powieści "Drugie spojrzenie na planetę Ksi". Udało mi się zdobyć wyróżnienie, a kilka dni temu w "Czasie Fantastyki" pojawił się rozdział, który wysłałam na konkurs. To mój pierwszy i na razie jedyny tekst opublikowany w formie papierowej, ale nie ukrywam, dało mi to ogromną motywację do dalszego pisania :)
I wear my red lipstick, grab my coat and gun...

246
Gratuluję.
I nam gratuluję, że się tu pojawiłaś.
:)
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

248
Dziękuję bardzo :)

249
Zoe, a można gdzieś przeczytać tę Twoją wyróżnioną "Planetę Ksi"? Bardzo bym chciała...
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

250
Thana, można - w aktualnym numerze "Czasu Fantastyki" :)

251
Ach, no tak. :) Nie zrozumiałam, tzn. wydawało mi się, że ten rozdział to odrębny sukces, i że to jakaś publicystyka była. Znaczy - podejrzewałam Cię o więcej sukcesów. :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.

252
Zoe, gratulacje! Na Twoją cześć podjęłam heroiczną próbę pobrania tego ebooka, który już wcześniej chciałam ściągnąć ze względu na teksty Anny Głomb i Idy Żmiejewskiej. Nie ukrywam, że sklep Almazu przeczołguje chętnych na ebook brzuchem po ziemi (rejestracja jak przy zwykłej, materialnej, książce jest nieco... ekhm irytująca i myląca), ale ponoć tak trzeba?
No, trzymajmy kciuki za to, żeby mi go szczęśliwie jednak dali (ebooka znaczy)... (oczy do nieba :P )

[ Dodano: Pią 24 Sie, 2012 ]
Dobra, mam już tę antologię ;) Jak się człowiek postara, to ściągnie, aczkolwiek nie jest to operacja "klikasz i masz" :mrgreen:
Anna Nieznaj - Cyberdziadek
Nocą wszystkie koty są czarne
Gwiezdne wojny: Wróg publiczny

253
Cranberry, choćby właśnie dla tekstów Idy oraz Ani warto ściągnąć i przeczytać - aczkolwiek ściągnięcie to faktycznie nie jest takie hop-siup. Dodam jeszcze, że to właśnie opowiadanie Ani zostało uznane za najlepsze z całego zbioru, więc chwalę ile mogę :)

254
Zoe, przeczytałam o planecie Ksi! Fajne! Podoba mi się, w jaki sposób konstruujesz zdania. Jest w tym taka ładna przejrzystość. Możliwe nawet, że chociaż nie lubię grozy, to Twoja mi się spodoba (jeżeli w niej też będzie taka przejrzystość). Tylko w dwóch miejscach coś tam się chyba omsknęło przy redakcji, bo wyszło coś dziwnego, a nie wydaje mi się, żebyś sama to popełniła. W każdym razie informuj, proszę, jak coś jeszcze opublikujesz - będę czytać. :)

255
Zoe pisze:Cranberry, choćby właśnie dla tekstów Idy oraz Ani warto ściągnąć i przeczytać - aczkolwiek ściągnięcie to faktycznie nie jest takie hop-siup. Dodam jeszcze, że to właśnie opowiadanie Ani zostało uznane za najlepsze z całego zbioru, więc chwalę ile mogę :)
Witaj, Zoe! Wszelki duch... :)
Tytułem sprostowania - za najlepsze zostało uznane opowiadanie "Wyspa" Ani Głuszek (zresztą też naszej mirrielowej koleżanki), ale Ania Głomb także była w ścisłej czołówce.
Cranberry, mam nadzieję, że możemy liczyć chociaż na krótką opinię po lekturze. :) Pozdrawiam.

256
Ida! Ups, ale wtopa, pomyliłam dwie Anie... Na szczęście sprostowałaś!

Wróć do „Sukcesy Weryforumowiczów”