"Dzień dobry, cześć i czołem."
Od czego by tu zacząć? Jeśli chodzi o muzykę to słucham wielu gatunków, jednak ostatnio przeżywam zafascynowanie nu-jazz'em, ambientem i downtempo. Od kilku lat gram na gitarze. Uwielbiam dobre kino. Filmy takie jak "Efekt motyla", "Piękny umysł" czy "Kod Leonarda da Vinci" sa po prostu nie do przebicia. Interesuje się głównie fantastyką i postapo.
Pozdrawiam
3
Jazzu jako takiego nie słucham. Raczej w połączeniu z downtempem czy idm'em. Mogę ci polecić The Cinematic Orchestra i Hidden Orchestra. Może jeszcze Fink, chociaż nie wiem czy to do końca jazz.
"Piękny umysł" bardzo mi się podobał. Uwielbiam takie "rozkminowe" filmy. "Człowiek z Ziemi" i "Wyspa tajemnic" to filmy podczas oglądania których szczęka stopniowo mi opadała, a po końcówce zastanawiałem się o co chodziło i kto miał racje. "Kod Leonarda da Vinci" był dla mnie bardzo ciekawy, bo interesują mnie takie teorie.
"Piękny umysł" bardzo mi się podobał. Uwielbiam takie "rozkminowe" filmy. "Człowiek z Ziemi" i "Wyspa tajemnic" to filmy podczas oglądania których szczęka stopniowo mi opadała, a po końcówce zastanawiałem się o co chodziło i kto miał racje. "Kod Leonarda da Vinci" był dla mnie bardzo ciekawy, bo interesują mnie takie teorie.