Witam wszystkich!

1
Witajcie, jestem studentką pedagogiki specjalnej.
Lubię czytać książki, a moje ulubione gatunki to romans historyczny i fantasy. Również science fiction, jeśli mówi się o podróżach w czasie.
Interesuję się także historią, najbardziej starożytną i XIX w. Fascynuję się wszelkimi mitologiami, najlepiej znam oczywiście grecką i rzymską.
Lubie grać w RPG.
Zarejestrowałam się tutaj, bo zachęciła mnie do tego moja koleżanka, która jest tu już od jakiegoś czasu.
Piszę od 12 roku życia, na początku były to baśnie, potem krótkie opowiadanka i nowelki na różne tematy, obecnie skupiam się na krótkich powiastkach gatunku fantasy.
Cieszę się, że będę miała okazję zaprezentowania tutaj tego, co napisałam, bo już od dawna szukałam jakiegoś forum, na którym naszą twórczość oceniają profesjonaliści. Trochę mi przykro, że muszę do pierwszego weryfikowania czekać miesiąc, no ale trudno, dostosuję się.
Koleżanka, która zachęciła mnie do zarejestrowania się tutaj, przestrzegła mnie, że mnie podepczecie, oplujecie, rozedrzecie mnie na strzępy i zmieszacie z błotem itd. :), ale wasza krytyka będzie konstruktywna a rady przydatne. Wiec będę czekać z niecierpliwością do 7 października.
To tyle na razie. Do napisania!

2
Cześć. :)
Ellenai pisze:przestrzegła mnie, że mnie podepczecie, oplujecie, rozedrzecie mnie na strzępy i zmieszacie z błotem itd.
To jest jakaś czarna propaganda! Ja jestem bardzo miła, nie pluję, nie depczę i nie mieszam. Tylko z tymi strzępami, to tego... wiesz. Ale zszywam potem! ;)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

4
Ha, zawsze wiedziałam, ze mam coś z potwora!

Musze zapamiętać, co z Tobą zrobić w odpowiednim czasie i miejscu. ]:->
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

6
Ufff, ulga! ;)

Obecnie jestem na kilku RPG'ach fantastycznych. Są one one oparte na seriach "Percy Jackson i i bogowie olimpijscy", "Olimpijscy herosi", "Zwiadowcy", "Opowieści z Narnii" oraz są to całkowicie fantastyczne światy wymyślone przez adminów.

7
Aaa, chodzi o rpg przez fora, tak? Też fajna zabawa, chociaż w pytaniu miałam bardziej na myśli bardziej klasyczne ("stolikowe") RPG.
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

8
Rzadko mam okazję grać w "stolikowe". Ale kilka razy mi się zdarzyło. Graliśmy w gry w świecie Sapkowskiego, nie pamiętam tytułów, ale to był moje początki, zarówno czytania fantasy, jak i RPG.

9
Może "Wiedźmin - gra wyobraźni"? ;) Ma klimat? Bo książki na dłuższą metę mnie zawiodły.

Przy okazji, miło cię poznać.
"Mówię sam do siebie, ale ponieważ cenię sobie swoją opinię, nadałem sobie tytuł doktora." Erich Segal

Sky Is Over

10
Cicho zasugeruję, że jeżeli chcecie rozwijać temat, to tutaj http://weryfikatorium.pl/forum/viewtopic.php?t=7998 jest odpowiedni temat do tego ;) Zresztą zachęcam.
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”