Witam

1
Zarejestrowałem się tu głównie by zobaczyć czy rzeczywiście mam jakieś predyspozycje do literatury.Czytam sporo i sam jestem bardzo wybredny i krytyczny.Może i dlatego wiele napisanych "dzieł" skasowałem ze złością a było ich sporo w końcu postanowiłem przełamać pierwsze lody i pokazać coś światu
Ulubieni pisarze i ogólnie artyści:
Dostojewski
Goethe
Salvador Dali
Dante

2
A my jako te lodołamacze, przebijemy się przez twoje literki, zdania i akapity. Niezłe.

Witaj!
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

3
Witam, witam!
Dante i Goethe, oj, klasyki, przez które bardzo ciężko mi osobiście było przejść i sądzę, że nie tylko mi^^" Dostojewski... jestem na świeżo po "Zbrodni i karze", i gdy tylko znajdę czas zabieram się za "Braci Karamazow":) Pozdrawiam!

4
Wielkie podziękowanie z mojej strony za pierwsze powitania.Wypadałoby jeszcze napisać, że mam 17 lat i chodzę do drugiej klasy technikum, ale zamierzam studiować psychologie.W tym kierunku już zacząłem się szlifować i najbardziej do gustu przypadła mi psychoanaliza, szczególnie ta klasyczna Freuda.Pewnie dlatego, że sama w sobie jest mocno dramatyczna i poetycka.Swoich sił próbuje prawie we wszystkim, pisarstwie, rysunkach(bardzo lichych, jest to raczej hobby), historią, filozofią i po części sprawami polityki.Może wyglądam na człowieka renesansu, ale po bliższym spotkaniu moje poglądy są dość prostackie tak samo jak umiejętności więc proszę o wyrozumiałość.

Już w pełni oddany forum, Popielec.

PS. Krasomówstwo w czystej postaci.

5
Ojej! Widzę, że mamy sporo wspólnego;) Ja po maturze (którą zdaję w tym roku) mam zamiar składać papiery na psychologię, chociaż może się to jeszcze zmienić:D A historia to moja odwieczna pasja, chociaż żałuję, że wybrałam profil, gdzie jej nie ma, potem miałam możliwość udania się na humana, ale stwierdziłam, że trymestry wyglądałyby okropnie... - moja szkoła jest zbyt skomplikowana, by tłumaczyć jej zawiłości. A w czym się dokształcałeś, jeśli chodzi o psychologię? Jakieś książki?:)

7
Wstęp do psychoanalizy, Patologia normalności, tyle z książek na własność(wiem mało :P), ale dojdą jeszcze najróżniejsze artykuły.Jeżeli chodzi o psychologie stoję raczej za naukową stroną jak np. behawioryzm, ale o wiele bardziej ciekawe są teorie Freuda jak i Fromma.Interesujące spojrzenie na umysł ludzki ma również buddyzm, ale uprzedzam już pytania o kwestie wiary, jestem ateistą.

8
Ja polecam "Psychologia Kluczowe Koncepcje" PeWueNu, fajna seria, a jeśli chodzi o buddyzm to może "Dosiadając Tygrysa" i reszta książek Olego Nydahl, moim zdaniem jeśli chodzi o założenia i ideologie idealne dla poznania buddyzmu:D
A teraz tak z innej beczki: Co piszesz?:)

9
Pierwsze moje prace wzorowałem na koncepcjach naturalistów; szczegółowe opisy otoczenia, introspekcja i raczej gazetowy styl pisania.Znudziło mnie to jednak i wszystkie napisane opowiadania usunąłem.Zaciekawił mnie Dziennik geniusza Salvadora Dalego i odtąd zacząłem bardziej zwracać uwagę na uczucia, symbolizm i opisy idei a nie koloru tapety w pokoju.Wrzuciłem już tutaj do poezji białej jedną swoją perełkę.Sam polecam manifest surrealistyczny Bretona a z buddyjskich klimatów Eckhart Tolle (filmy na YT). :)

10
Witaj, Popielec!

Ale zdajesz sobie sprawę, że Freud jest modny w tej chwili już raczej tylko w popkulturze, a w samej psychologii raczej już nie?
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”