Dzieńdobruję

1
W sieci zwą mnie Rydygierem, niech więc i na tym forum tak będzie. Bytuję obecnie w Warszawie, mam lat 27, gdyż albowiem pochodzę ze szlachetnego rocznika '80. Hobby obecnie nie posiadam, pokątnie (naprawdę pokątnie, nie należy się po mnie spodziewać w dowolnej dziedzinie wiedzy obszerniejszej, niż powierzchowna i fragmentaryczna) interesuję się historią, szczególnie historią wojskowości i sztuki wojennej, zamkami (kiedyś sobie wybuduję), wolny czas spędzam przed kompem, cenię dobre filmy (dobre - czyli takie, jakie mnie się podobają, a są to głównie historyczne widowiska), takoż muzykę typu tej tworzonej przez: Vangelisa, Clannad, siostry Brennan ze wskazaniem na Maire, Hansa Zimmera. Nie trawię jazzu i pochodnych na tyle mocno, by o tym osobno napisać. 90% moich lektur to szeroko pojęta fantastyka, ze znanych mi dzieł (nie ma ich przesadnie wiele, ale też raczej zdecydowanie powyżej średniej krajowej :)) preferuję te stworzone przez Glena Cooka, Zelaznego, Sapkowskiego, Lema, Pratchetta, Forestera (jedyny nie-fantasta w zestawieniu). Zacząłem pisać wiele lat temu, idzie mi nader niesporo (ukończone ledwie dwa opowiadania - poszły w Polskę, kilka w zalążku, drugim Kraszewskim to ja nie jestem) i poniekąd dlatego tu zajrzałem. Na forum trafiłem wpisując w gugla "pisarstwo" :).

2
Na forum trafiłem wpisując w gugla "pisarstwo" .

Byliśmy pierwsi w zestawieniu, czy dalej jest coś zepsute? :>

Moje wrodzone lenistwo nie pozwala mi tego sprawdzić.

a tak poza tym to ja tu trafiłem dokładnie tak samo. ;)

życzę mile spędzonego czasu, wiesz, takie tam i pozdrawiam, i witam, tudzież witam i pozdrawiam. ;)
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

7
Witaj
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

8
Choć świeżak ze mnie, to witam się i ja;-)
You're travelling through another dimension, a dimension not only of sight and sound, but of mind; a journey into a wondrous land, whose boundaries are that of imagination...

10
Rydygieru, ja rowniez Cie bardzo serdecznie witam, choć sama jestem tu nowa :)
anorexia sarkasta. i haina z krainy ironii.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”