Dziyń dybry!

1
Witam wszystkich serdecznie. Mam 31 lat, mieszkam na południu Polski południowej;). Postanowiłem zarejestrować się na tym forum, ponieważ lubię od czasu do czasu napisać jakąś rymowankę (celowo użyłem tego zwrotu, dlatego że moje dotychczasowe wypociny raczej nie zasługują na miano wierszy). Kilkanaście lat temu, kiedy wkraczałem w okres dojrzewania, pisałem prześmiewcze i obsceniczne tekściki pioseneczek dla "zezpołu" punkowego, który założyliśmy z kumplem pomimo tego, że w ogóle nie umieliśmy grać ani śpiewać. Ostatnio wróciłem do "tfurczoźci" literackiej i stąd moja obecność tutaj.
Nie mam co robić, więc coś tam klecę;)

2
Obsceniczne utwory punkowe?! WOW! Ja chcę poczytać! Zostało coś w archiwum?

Baw się dobrze i jak najwięcej odzywaj!
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

3
Cześć. A czy Twój nick ma coś wspólnego z tym zespołem: http://www.leniwiec.eu/ ?
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

4
Thana pisze:Cześć. A czy Twój nick ma coś wspólnego z tym zespołem: http://www.leniwiec.eu/ ?
Nie, nie ma nic wspólnego. "Zezpuł" o którym pisałem wyżej został założony dla draki, nigdy nie koncertował (nawet w garażach) ani nie wydał żadnej płyty:). I nosił zupełnie inną nazwę. Niestety, żaden tekst nie zachował się w archiwach.
Nie mam co robić, więc coś tam klecę;)

5
Ach, bo ja myślałam, że może jesteś fanem Leniwca i tak, wiesz, w hołdzie ten nick... :D
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”