766

Latest post of the previous page:

Tekst musi się zaczynać od:

"Zatwardziały kryminalista przebiegł na czerwonym."

Ponadto tekst musi zawierać:
- babcie okładające się parasolkami
- zakrwawionego chomika
oraz
- postać, która jest totalnie, aż do przesady dobra. Tzn. nawet w wymordowaniu całej rodziny, znajdzie dla mordercy zgrabne usprawiedliwienie. Nie przeklina, nie pali, kładzie się spać o 8, wstaje o 6 by posłuchać śpiewu ptaków. Oczywiście, wszystkie pieniądze oddaje na dzieci w Afryce, a żyje miłością do kotów. ZABRONIONE: jest jakiekolwiek, nawet minimalne, nieintencjonalne przedstawienie tej postaci w krzywym świetle :)
Cobyśmy tyle pisali, co o pisaniu piszemy.

768
Cóż...
Lina jest tak wysoko że nie wiem czy uda mi się do niej doskoczyć, a nawet jeśli tak, to czy skok wykonany będzie z należytą gracją i elegancją, ale...
Jasne że tak. Zdecydowanie tak.

Pozdrawiam,

Godhand

769
Jakoś i mnie wzięła chęć na pojedynek. Nic jeszcze nie wrzucałem, więc jestem wielką niewiadomą :)

Ktoś chętny?

770
Adam Nakiel pisze: przedstawienie tej postaci w krzywym świetle :)
Co to jest "krzywe światło"? :D Postaci nie wolno stanąć pod przekrzywionym semaforem?
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

771
Nikt nie zauważył? Wstyd, oj wstyd. A dla kolorowych to już taki wstyd, że hej. Jako forumowy wywrotowiec raczej nie będę wam podpowiadać, co jest w waszych planach nie tak.
ObrazekObrazekObrazek

772
Wiemy, wiemy, zgłoszeń na PW nie było, ale przypominam:

§ 2. Brać udział w pojedynku oraz głosować w bitwie innych mogą jedynie użytkownicy zarejestrowani co najmniej od miesiąca. Wyzwania rzucane przez pozostałych będą ignorowane, a przyznawane punkty - usuwane.

773
Przepraszam w takim razie.
Poczekam na swoją kolej, a Adam może niech "przejmie" mojego przeciwnika?
I będziemy mieli bitwę.

Pozdrawiam,

Godhand

775
No i człowiek sobie nie powojuje. Chyba że jest ktoś chętny? Ktoś? Temat dowolny. Nic nie działa lepiej na samopoczucie niż sklepanie czarnego ;)

Edit: To nie jest uwaga rasistowska :P

776
A tak się zastanawiam, jaki powód, cel, czy założenie legło u tego punktu regulaminu?

Ryzyko niedotrzymania terminu przez takiego naturszczyka jest takie samo, jak u uzytkownika z miesięcznym stażem, zwłaszcza, gdy regulamin nie precyzuje, że tenże naturszczyk musi być w ciągu tego miesiąca aktywnym na forum. Równie dobrze może mieć 1 posta ze zgłoszeniem do bitwy i przez miesiąc cisza.

Zapomina się tu jednak o promowaniu aktywności wśród nowych, bo nie oszukujmy się, zasada że dopiero po miesiącu możesz coś robić na forum poza pisaniem komentarzy jest odstraszająca. A przecież nowych należy zachęcać do aktywności, nie odwrotnie.
Thana pisze:
Adam Nakiel pisze: przedstawienie tej postaci w krzywym świetle :)
Co to jest "krzywe światło"? :D Postaci nie wolno stanąć pod przekrzywionym semaforem?
Zwykły lapsus językowy, wyszło mi złożenie z "krzywego zwierciadła" i "złego światła"

777
Adam Nakiel pisze:zasada, że dopiero po miesiącu możesz coś robić na forum poza pisaniem komentarzy
... ale to jest forum... ^_^

Temat jest o wyzwaniach, o sprawach ogranizacyjnych zapraszam do tematu ORGANIZACJA.

779
Adamie, ten miesiąc jest dla nowych użytkowników - żeby mieli czas zapoznać się z forum. Uwagi takie, jak Twoje powyższe, najlepiej zamieszczać w dziale Sprawy organizacyjne: http://weryfikatorium.pl/forum/viewforum.php?f=14
Adam Nakiel pisze:A przecież nowych należy zachęcać do aktywności, nie odwrotnie.
Ależ właśnie zachęcamy - do czytania i komentowania tekstów współużytkowników, zanim się zacznie wymagać tego samego od innych - w stosunku do własnych tekstów. Uważamy, że to uczciwe i sprawiedliwe.
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

780
Ależ właśnie zachęcamy - do czytania i komentowania tekstów współużytkowników, zanim się zacznie wymagać tego samego od innych - w stosunku do własnych tekstów. Uważamy, że to uczciwe i sprawiedliwe.
Dziękuję. Nie pomyślałem o drugiej stronie, zapomniałem o wzajemności i o podstawowej zasadzie, że w gości przychodzi się z prezentem, może nawet z butelką dobrego wina, a nie rzuca, jeszcze w płaszczu, do syto zastawionego stołu. Ganiając gospodynię po dokładki.

781
Zaqr:

Chcę Ci podarować chwilę radości,
Nic nie działa lepiej na samopoczucie niż sklepanie czarnego
z powodu wielkiego braku czasu, ale działającej w kontrofensywie wielkiej chęci proponuję:

- dwa tygodnie
- maksymalnie krótka forma, do 3,5 k

Pozdrawiam,

Godhand
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Wróć do „Bitwy literackie”