Szczur wita:)

1
Przyznam, że nie od razu przeczytałam regulamin, bo z natury nie czytam regulaminów, umów, instrukcji obsługi i tym podobnych, mam od tego męża;)
Upomniana, naprawiam jednak swój błąd.
Na forum trafiłam w momencie, gdy ukończyłam swoją pierwszą powieść i szukałam wskazówek, co czynić dalej. Niektóre z przeczytanych tu informacji okazały mi się bardzo pomocne, inne wprowadziły niepotrzebny zamęt i niepokój.
Obecnie owładnięta jestem obsesją sprawdzania maila, stanu baterii w telefonie i wyglądaniem z okien listonosza, w oczekiwaniu na odpowiedź z któregoś z wydawnictw;) Cierpliwość niestety nigdy nie była moją mocną stroną.

2
Szczury są w porządku. Zwłaszcza płci żeńskiej. Witaj! :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

3
Kiedyś córeczka znajomych, chwila ile ona wtedy miała, teraz pannica. Em, trzy, cztery latka? Przyszła i zapytała pełna powagi. Mamo, czy szczury dziewczynki też mają ogonki? Nie muszę chyba tłumaczyć, że długo nikt potem nie potrafił wydukać prostego zdania. Najgorsze jest to, że dziewczynka cały czas stała i czekała na odpowiedź, z całkowitym niezrozumieniem przyglądając się ogólnemu rozbawieniu. Tak mi się skojarzyło :D

Witaj na forum!
"Mówię sam do siebie, ale ponieważ cenię sobie swoją opinię, nadałem sobie tytuł doktora." Erich Segal

Sky Is Over

5
Hey!
Jak można lubić szczury?!? I ich ogony!?! - Dziękuję, nie skorzystam. Idę poszukać szczurołapa. :)

A o czym jest twoja powieść?
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

6
To lekka powieść, raczej dla kobiet, miejscami (mam nadzieję) zabawna, miejscami (mam nadzieję) trzymająca w napięciu, której bohaterami są nieco zwariowani artyści. Niedługa, nieskomplikowana, na jeden leniwy dzień (no chyba, że ktoś powoli czyta;p).
Generalnie, pisałam coś, co sama chciałabym przeczytać. Nie mam zbyt wiele wolnego czasu, więc gdy sięgam po film, czy książkę, wolę coś co bawi i relaksuje, niż coś co zmusza do kolejnego wysiłku, choćby tylko umysłowego;)

7
Witaj, Szalony Szczurze!

Co sprawia, że Twoja powieść jest "raczej dla kobiet"?
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

8
Przepisy kulinarne i opis sukni ślubnej panny młodej. :D
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

9
B.A.Urbański pisze:Witaj, Szalony Szczurze!

dorapa pisze:Przepisy kulinarne i opis sukni ślubnej panny młodej. :D
Ty się, Dorapo, nie śmiej. W mojej powieści kobiecej, prócz typków złych i ociupiny krwi, jest opis sukni ślubnej. Się nie naśmiewaj się :P

10
Przepisów kulinarnych, ani sukni ślubnych w książce nie ma, ale książka jest napisana babskim stylem i z babskiego punktu widzenia, i są miejscami rozważania, których faceci chyba w ogóle nie doświadczają, a jeśli doświadczają to w innej formie.

A tak w ogóle, interesują was przepisy kulinarne i suknie ślubne? (pytam kobiet). Bo mnie przepisy wcale, a suknia interesowała mnie raz, na miesiąc przed własnym ślubem, ale jeśli to by miało zwiększyć poczytność, to może trzeba wrzucać do każdej powieści?;)

[ Dodano: Sob 17 Lis, 2012 ]
anowi pisze:
B.A.Urbański pisze:Witaj, Szalony Szczurze!

dorapa pisze:Przepisy kulinarne i opis sukni ślubnej panny młodej. :D
Ty się, Dorapo, nie śmiej. W mojej powieści kobiecej, prócz typków złych i ociupiny krwi, jest opis sukni ślubnej. Się nie naśmiewaj się :P
To powieść szufladowa, czy księgarniowa? Bo jeśli wydana, to chętnie przeczytam, z tego jednego zdania widzę, że mogą być podobne klimaty do mojej.

12
A tak w ogóle, interesują was przepisy kulinarne i suknie ślubne? (pytam kobiet). Bo mnie przepisy wcale, a suknia interesowała mnie raz, na miesiąc przed własnym ślubem, ale jeśli to by miało zwiększyć poczytność, to może trzeba wrzucać do każdej powieści?;)
Przepisy kulinarne owszem - moja rodzina lubi dobre jedzenie, ale to nie znaczy, że sięgam po książkę, by czytać o gotowaniu. :) Suknie ślubne - chyba nie, ale to błąd, bo jak musiałam jedną opisać, to nieźle się namęczyłam.

13
Szalony Szczur pisze:To powieść szufladowa, czy księgarniowa? Bo jeśli wydana, to chętnie przeczytam, z tego jednego zdania widzę, że mogą być podobne klimaty do mojej.
Szufladowa, nawet jeszcze nieskończona (zerknij do maratonów - w jednym ja się męczę).
Klimaty podobne do Twojej? Ale sukni ślubnej to już nie opisywałaś :P
To o czymże jest ta Twoja?

14
anowi pisze: W mojej powieści kobiecej, prócz typków złych i ociupiny krwi
Też są typki złe i ociupina krwi, a powieść jest kobieca;) Także może wcale nie być podobna, ale to zdanie jakoś tak mi się skojarzyło ładnie z moją;)

15
A ile masz znaków w tej powieści? Bo może łapiesz się na konkurs Naszej Księgarni? Nie chciałabyś wziąć udziału?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”