Hej. Nie wiem co tu napisać aby w kilku zdaniach ukazać moją całkowitą emocjonalną dojrzałość . Mam na imię Anastazja . Rodzice chyba są zadowoleni z mojego imienia ale w szkole mam z "koleżankami" problemy bo jednej kot się tak nazywa . No cóż , imię mam piękne( zdaniem rodziców) ale jestem niedojrzała i roztrzepana i są ze mną same problemy. Na przykład nie uczę się 24 godziny na dobę (szok !) i czytam ( o zgrozo , jak mogę ?!) . Mój brat ma podobne zdanie , tyle ,że jestem jeszcze głupia i słaba .
Mam 14 lat i to chyba najokropniejsze . Nikt nie śmie traktować mnie dojrzale . Jestem tylko smarkaczem .
2
Cześć, Anastazjo! Co najchętniej czytasz? I czy piszesz?
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium
Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
4
Chyba wiesz, skoro odpowiedziałaś.Crismes pisze:nie wiem jak się tu odpowiada ..

Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
10
Jeśli będzie pisać, pisać i pisać, w międzyczasie czytając książki i to forum, to za ten miesiąc będzie dobrze. A przynajmniej lepiej.
Samemu jeszcze dwa tygodnie temu myślałem, że wiem sporo. Czytałem niemało, pisałem dużo prozy na innym forum, myślałem, że moje umiejętności są co najmniej dobre. Potem przyszedłem tutaj, zobaczyłem te wszystkie rady, weryfikacje i... Wiem, że mało wiem, heh. I umiem. Ale się uczę. Więc bądźmy dobrej myśli.
Samemu jeszcze dwa tygodnie temu myślałem, że wiem sporo. Czytałem niemało, pisałem dużo prozy na innym forum, myślałem, że moje umiejętności są co najmniej dobre. Potem przyszedłem tutaj, zobaczyłem te wszystkie rady, weryfikacje i... Wiem, że mało wiem, heh. I umiem. Ale się uczę. Więc bądźmy dobrej myśli.
12
Witaj, Crismes! Nie martw się, jeszcze tylko cztery latka i wszystko będzie wyglądało dużo lepiej 
B.A.Urbański - nie żartuj, naprawdę?

B.A.Urbański - nie żartuj, naprawdę?

Nie jest najważniejsze, byś był lepszy od innych. Najważniejsze jest, byś był lepszy od samego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi
"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero
"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero
13
Mi się Twoje imię podoba, a "koleżanki" to głupie gęsi, więc się nie przejmuj, bo pewnie mają zaniżone poczucie własnej wartości i muszą się jakoś podbudowywać kosztem innych!
Ja mam jedno z najbardziej pospolitych imion i całe życie żałuję, czemu nie nazywam się jakoś bardziej oryginalnie;)
[ Dodano: Wto 27 Lis, 2012 ]
Ups, pomyślałam sobie, że mogę zostać zbanowana za te "głupie gęsi", czy mogę to zmienić na "nieroztropne owieczki"?;)
Ja mam jedno z najbardziej pospolitych imion i całe życie żałuję, czemu nie nazywam się jakoś bardziej oryginalnie;)
[ Dodano: Wto 27 Lis, 2012 ]
Ups, pomyślałam sobie, że mogę zostać zbanowana za te "głupie gęsi", czy mogę to zmienić na "nieroztropne owieczki"?;)
14
O! Jaka ładna inwektywa! Odtąd będę tak mówić, gdy mnie wkurzy ktoś płci żeńskiej: "Ty nieroztropna owieczko!". A do mężczyzn? "Baranka" chyba nie wypada używać? "Ty nierozsądny... indyczku?"Szalony Szczur pisze:"głupie gęsi", czy mogę to zmienić na "nieroztropne owieczki"?;)