Nie jest to konkurs dla profesjonalistów (jak pisze jego organizator).
Sam brać udziału nie będę. Podsyłam raczej jako ciekawostkę.
*Głównym warunkiem konkursu jest napisanie opowiadania, czyli krótki utwór narracyjny pisany prozą, z gatunku szeroko pojętej Fantastyki, może to być opowiadanie Science-Fiction, Fantasy, Horror, Steampunk, Comedy Fantasy, Urban Fantasy itp.
*Organizatorem Konkursu Literackiego o Nagrodę Czarnego Wilka i sponsorem nagród jest Marcin Xelos Cholewski =XelBlackHearts
*W moim konkursie literackim nagrodzone zostaną trzy najlepsze prace.
*Opowiadanie może mieć minimum 5 stron A4 według Worda, wielkością czcionki 11 lub 12. Natomiast nie może przekraczać 24 stron. Nie jest to konieczność, ale polecany typ czcionki to Arial lub Time New Roman.
Teksty proszę wysyłać mi na adres [email protected]. Może być zapisany w Wordzie, czyli format DOC albo PDFie.
*Deadline nadsyłania prac mija 20 Grudnia 2012.
Do konkursu
.:: NAGRODY::.
*Pierwsze Miejsce: Tytułowa Figurka Czarnego Wilka, wykonana przez utalentowaną artystkę, Aleksandrę Kozłowską, Plus dwie książki do wyboru.
*Drugie Miejsce: Dwie książki do wyboru.
*Trzecie Miejsce: Jedna książka do wyboru.
3
Polecam komentarz organizatora 

Nie narzucam żadnego zakresu wiekowego xDD Każdy kto chce może uczestniczyć w moim konkursieAle z tego ci aktualnie zauważyłem to wszyscy uczestnicy to hmmm 15-20 latkowie
Więc w sumie młodzież xDDD Natomiast poziom i warsztat pisarski to najmniejszy problem, najbardziej oceniane w moim konkursie jest oryginalność i pomysłowość
Fabuła to podstawa. Natomiast ortografia, stylistyka - kto tam bym na to patrzył, w końcu to nie jest jakiś konkurs dla profesjonalistów xD
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude
B.A. = Bad Attitude
5
Ale poćwiczyć można. Może rzeczywiście poziom nie jest najlepszy, może nie jest nawet dobry, ale w końcu to konkurs na portalu, który z literaturą wiele wspólnego nie ma. Nie bronię, nawet się zgadzam z Wami. Po prostu - ktoś coś zorganizował, więc udział wziąć można. Bez czegoś takiego jak: "Nie wezmę udziału, bo to poziom gimnazjum, a ja jestem dawno po."
6
No nie wiem, w gimnazjum to jednak się na ortografię zwraca uwagę:)Charm pisze:"Nie wezmę udziału, bo to poziom gimnazjum, a ja jestem dawno po."
7
Oj tam. Szkopuł.Caroll pisze:No nie wiem, w gimnazjum to jednak się na ortografię zwraca uwagę:)Charm pisze:"Nie wezmę udziału, bo to poziom gimnazjum, a ja jestem dawno po."
Ale i tak nie wierzę, by autor konkursu nie zwracał najmniejszej uwagi na ortografię i stylistykę, jak wspomniał. Jeśli będzie miał dwie prace - naszpikowaną błędami lecz z bardzo ciekawą fabułą oraz bezbłędną i dobrą fabularnie, to chyba nie wybierze tej z błędami, prawda? A, tak sobie myślę, nikt nie wyśle swojej pracy, jeśli nie będzie miał pewności, że ma oryginalną i ciekawą fabułę.
8
Zwłaszcza, że pojęcie "oryginalna i ciekawa fabuła" jest baaaaaaaaardzo konkretne...
Po prostu nie wiem, jak można pisać ciekawie i dobrze jeżeli nie zwraca się uwagi na stylistykę, warsztat i ortografię. Jeżeli wspaniały pomysł jest źle napisany, to jest to kiepski tekst...
Po prostu nie wiem, jak można pisać ciekawie i dobrze jeżeli nie zwraca się uwagi na stylistykę, warsztat i ortografię. Jeżeli wspaniały pomysł jest źle napisany, to jest to kiepski tekst...
9
Wręcz przeciwnie zgodnie z tym co zostało zacytowane.Charm pisze:Jeśli będzie miał dwie prace - naszpikowaną błędami lecz z bardzo ciekawą fabułą oraz bezbłędną i dobrą fabularnie, to chyba nie wybierze tej z błędami, prawda?
A co to znaczy oryginalność? To czego autor konkursu jeszcze nie spotkał w książkach ,które przeczytał ?Charm pisze:A, tak sobie myślę, nikt nie wyśle swojej pracy, jeśli nie będzie miał pewności, że ma oryginalną i ciekawą fabułę.
10
Wygrany tekst ma zostać w jakiś sposób opublikowany. Pamiętajcie o tym, bo to zamknie mu drogę w innych konkursach.
"Istnieje na świecie parę rzeczy ważniejszych niż pokój, a jedną z nich jest godne człowieczeństwo. Koncepcja, że ludzkość miałaby zrezygnować z wojen wyłącznie ze strachu, to poniżenie ludzkiej godności, zwłaszcza gdy w grę wchodzi strach przed czymś tak banalnym jak technika, którą ludzie sami przecież wymyślili" (Chesterton)
11
I bardzo dobrze. Mam wrażenie, że autor po prostu nie wiedział co pisze. To naturalne, że coś napisanego źle, czyta się źle, więc się o tym nie mówi "dobre" i nie daje pierwszego miejsca w konkursie. A jeśli tak będzie - no cóż, ludzie są różni. Nawet dziwni.Caroll pisze:Po prostu nie wiem, jak można pisać ciekawie i dobrze jeżeli nie zwraca się uwagi na stylistykę, warsztat i ortografię. Jeżeli wspaniały pomysł jest źle napisany, to jest to kiepski tekst...
Mniej-więcej. Nie da się napisać czegoś zupełnie nowego. Ale starać się można.Grimzon pisze:A co to znaczy oryginalność? To czego autor konkursu jeszcze nie spotkał w książkach ,które przeczytał ?Charm pisze:A, tak sobie myślę, nikt nie wyśle swojej pracy, jeśli nie będzie miał pewności, że ma oryginalną i ciekawą fabułę.
[ Dodano: Wto 04 Gru, 2012 ]
Przez to i przez niski poziom, o którym w tej dyskusji, ja traktowałbym to nieco mniej poważnie, niż inne konkursy. Mówię - ćwiczenie, zabawa. Nie wysłałbym czegoś, co byłoby moim najlepszym dziełem. Ale nie wysłałbym też jakiegoś byle-czego.Kamiko pisze:Wygrany tekst ma zostać w jakiś sposób opublikowany. Pamiętajcie o tym, bo to zamknie mu drogę w innych konkursach.
12
Ja na to wysłałam tekst, dawno, prawie na samym początku, gdy to ogłosili. Taki tekst, który zakwalifikowałam jako słabszy, bo jest w zasadzie zapisem legendy, której potrzebowałam do wykreowania religii w moim świecie fantasy, a nie samodzielnym opkiem. Mam wątpliwą przyjemność czytać teksty z dA jako moderator jednej z grup i większość nich rzeczywiście jest kiepska, a błędy warsztatowe to codzienność... no, ale zobaczymy xD