31

Latest post of the previous page:

anowi napisał/a:
Nie kłam, maleńka. Ma dwie sprzedane
Bardzo dziwnie mówisz trzy
och, wybaczcie, zapomniałam o was :)
Mówimy o tym --->
dziękuje, zaraz się wyedukuję i nie będę już out ;)

32
To oblukaj też to: ;)

Ten obraz ma się pojawić na okładce drugiej księgi :>

[img]http://s11.postimage.org/p5gf3kvtr/tumblr_m4y3x9l8sn1qbxhito1_1280.jpg[/img]
"Istnieje na świecie parę rzeczy ważniejszych niż pokój, a jedną z nich jest godne człowieczeństwo. Koncepcja, że ludzkość miałaby zrezygnować z wojen wyłącznie ze strachu, to poniżenie ludzkiej godności, zwłaszcza gdy w grę wchodzi strach przed czymś tak banalnym jak technika, którą ludzie sami przecież wymyślili" (Chesterton)

33
Kamiko pisze:B.A. , a załapałeś ten więzienny smaczek z Face'em w filmie? (nie wiem, czemu nie przełożyli na polski jako "Buźka" : / ) ;)

No, ale on to chyba po wszystkich jechał, prawda? XD Zwłaszcza po oryginalnym Hannibalu.
Tam było wiele smaczków i odwołań do serialu. Akurat więziennego nie pamiętam. Oglądałem już jakiś czas temu, ale przyznam, że nasza rozmowa rozbudziła mój apetyt i chyba podczas najbliższego seansu z przyjaciółmi namówię ich :P

Oglądałem w wersji angielskiej, ale na serio zostawili Face'a?! Żartujesz?! Przecież w serialu tak świetnie im się udało z "Buźką" i powinni zostawić. Ehhh... tłumoki... tzn. tłumacze... :P
Samobójstwem marketingowym było skierowanie filmu do dwunastoletnich Amerykanów, a nie do fanów-weteranów : /
To chyba w dzisiejszych czasach staje się normą. Wszystkie hamerykańskie filmy muszą być dla dwunastolatków (a przynajmniej my na to tak patrzymy, bo u nich jest pewnie jako dla dorosłych ;) )
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

34
No, naprawdę, zostawili "Face'a" zamiast Buźki... Ech...

A chodziło mi o moment, w którym pojawia się oryginalny, serialowy Buźka ;)

Też nabrałam ochoty na ponowne obejrzenie XD
"Istnieje na świecie parę rzeczy ważniejszych niż pokój, a jedną z nich jest godne człowieczeństwo. Koncepcja, że ludzkość miałaby zrezygnować z wojen wyłącznie ze strachu, to poniżenie ludzkiej godności, zwłaszcza gdy w grę wchodzi strach przed czymś tak banalnym jak technika, którą ludzie sami przecież wymyślili" (Chesterton)

35
Z odwołań do serialu, fajna była scena w namiocie m.in. z peruką ala Hannibal.
Kamiko pisze:Też nabrałam ochoty na ponowne obejrzenie XD
Myślę, że da się to zorganizować :)
Maraton Drużyny A - film i wybrane odcinki serialu! To by było coś... :)
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

36
A masz odcinki, co wydawali na płytach? Jaki tam jest lektor? Ten sam, co w tv, czy nagrali na nowo?

37
Nie wiem, bo ostatni raz oglądałem jakiś rok temu i to na VHS'ie nagrane z telewizji :P

Ale... ale właśnie przeglądam różne oferty i cała kolekcja jest na 49 płytkach DVD!!!
B.A. = Bad Attitude

38
No właśnie... tylko jaki tam jest lektor...

Podobno jak wydali Allo, allo to lektor był zupełnie inny, tłumaczenie nowe, i wielu fanom wcale się to nie podobało.

39
Jak już będę miał to powiem, czy lektor ten sam, ale może być, że dla tv był inny a teraz przy wydaniu płytowym jest inny. To chyba jak z różnymi tłumaczeniami tych samych książek wydawanych przez różne wydawnictwa.

Allo, allo też było super!
Dziń dybry ;)
B.A. = Bad Attitude
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”