16

Latest post of the previous page:

Kolejny dzień maratonu uznaję za zakończony.
Zaczęłam dzisiaj pisać historię, która tak bezczelnie, poza kolejnością wlazła mi do głowy i nawet całkiem dobrze mi poszło.

W tej chwili mam cztery opowiadania:
1) ukończone ale wciąż czekające na ostatni szlif, przeznaczone na "Jubileuszowy Konkurs Nowej Fantastyki" - 37100 znaków
2) niedokończone o wojnie - 10500 znaków
3) zaczęte dzisiaj, przeznaczone na kolejną edycję "Otulonych Natchnieniem" - 7500 znaków
4) nadprogramowe, tylko liznięte - 2400 znaków

Jutro znowu będę miała mało czasu, więc nie wiem jak mi pójdzie. No nic, zobaczymy.
Nie jest naj­ważniej­sze, byś był lep­szy od in­nych. Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi

"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero

17
Opowiadanie nr. 3 nie chce zostawić mnie w spokoju. Powiększyło się o kolejne 4000 znaków
Nie jest naj­ważniej­sze, byś był lep­szy od in­nych. Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi

"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero

18
O matko! Ja naprawdę postawiłam wczoraj kropkę po "nr". Sorry! W języku niemieckim się stawia i powoli zaczyna mi się mylić.

Wczoraj wieczorem dopisałam 3500 znaków, wiec opowiadanie nr 3 ma ich już 15000 :)

19
Co tak cicho się zrobiło?
Dajesz, dajesz!
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

20
Daję, daję - tak od czasu do czasu ;)

Opowiadań 1 i 4 w tym tygodniu nie ruszyłam za to opowiadanie nr 2 ma na dzień dzisiejszy 19 tys. znaków, a nr 3 - 17,5 tys.

Podsumowanie dwóch tygodni maratonu: 36,5 tys. znaków.

Zastanawiam się, czy muszę kończyć maraton po 30 dniach, czy mogę dorzucić sobie od razu jeszcze jeden.

21
Nie musisz kończyć. Przecież nikt Ci nie zabroni!
Chyba... (bo modki bywają tu czasami wredne :P )
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

23
Trzeci tydzień maratonu dobiegł końca. Dużo nie napisałam ale w ogromej częsci winę za to ponosi przeziębienie. Trudno jest tworzyć cos sensownego, gdy człowiekowi bez przerwy z nosa leci ;)

Na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda następująco:

1.) "Jubileuszowe" - sprawdzone, poprawione, wypieszczone, doszlifowane ma maksa:) 37870 znaków; teraz tylko wydrukować i na pocztę :)

2.) "Wojenne" - idzie kiepsko, chociaż ma już 20800 znaków.

3.) "dla Otulonych" - 21000 znaków.

24
Caroll pisze:(Adriannna chyba już szósty pisze:))
Jaki tam szósty, wypraszam sobie, zaledwie trzeci! :P
Poza tym ten w wakacje się nie liczy.

Ale rzeczywiście, Magic, można sobie stawiać kolejne cele i ciągnąć to dalej. Ja wprawdzie robiłam pomiędzy maratonami spore przerwy, ale jak kogoś prowadzenie takiego "bloga" stymuluje (mnie akurat chyba tak), to czemu nie? :)

Kuruj się i walcz dalej (skończ to na otulonych konieeeecznie ;P ).
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

25
Cóż dajesz radę ; p
Sam jestem ciekaw kiedy ja coś napiszę, chyba będę musiał pomyśleć nad jakimś maratonem, czy coś...
W każdym razie widać, że napierdzielasz, nie daj się przeziębieniu ; p

27
Adrianna pisze:Kuruj się i walcz dalej (skończ to na otulonych konieeeecznie ;P ).
Robi się :) Wczoraj wieczorem opowiadanie powiększyło się o kolejne 2800 znaków

28
Kolejne 2500 znaków dołączyło do opowiadania nr 3. Za to wojenne w ogóle mi nie idzie. Nie wiem czy z niego nie zrezygnuję...

30
Czas na podsumowanie pierwszej edycji maratonu :)

30 dni minęło, jak "w mordę strzelił". Cele nie do końca osiągnięte ale mimo to, uważam, że nie jest najgorzej.

Na dzień dzisiejszy opowiadania wyglądają następujaco:

1.) "Jubileuszowe" - wydrukowane, zapakowane w kopertę, jutro znajdzie się na poczcie. (37870 znaków)

2.) "Wojenne" - nic się nie zmieniło, nadal 20800 znaków

3.) "na Otulonych" - 38800 znaków. Już wiem, że się nie wyrobię z limitem. Została mi jeszcze scena końcowa, a 1800 znaków to na nią zdecydowanie za mało. No nic, w trakcie poprawek będę musiała powycinać tu i ówdzie ;)

Czyli: ilość znaków, napisanych w ciągu 30 dni - 60470
Daje to średnio 2015 znaków dziennie :)

Wróć do „Maraton pisarski”