okamzik

1
Ahoj!

Jestem głównie czytaczem, ale ostatnimi czasy zaczęła męczyć mnie myśl, że chciałbym umieć pisać. Niestety, jestem już dawno po studiach, więc cudów się nie spodziewam. Na razie kupiłem zeszyt i robię notatki, bo pisaniem tego bym nie nazwał. Sam jestem ciekaw co dalej.

2
Witaj! Mam nadzieję, że na tym jednym notatniku się nie skończy i że niejeden długopis wypiszesz na swoich pomysłach :-)
Pozdrawiam

3
Cześć.
okamzik pisze:Niestety, jestem już dawno po studiach, więc cudów się nie spodziewam.
Nie przejmuj się. Jedno z drugim jest związane luźno, jeśli w ogóle. Znaczy - studia z cudami.
okamzik pisze:Na razie kupiłem zeszyt i robię notatki,
Rób, rób. Nazwiesz notatnik "Gorące zapiski", wydasz i zrobisz furorę. ;)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

4
Thana pisze:Jedno z drugim jest związane luźno, jeśli w ogóle. Znaczy - studia z cudami.
Chyba nigdy nie zdałaś egzaminu na spadkowym pytaniu. :P

Ahoj przybyłemu.
1 | 2 | 3 | 4 | O poezji

5
Chyba nie, bo nie wiem, co to jest spadkowe pytanie. Ale zdarzało mi się bezczelnie wymyślać, a następnie referować nieistniejące lektury. :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

6
Thana pisze:Chyba nie, bo nie wiem, co to jest spadkowe pytanie.
Student nie zdany wychodzi, informuje następnego na jakim pytaniu poległ, po czym student wchodzący dostaje to samo pytanie i zdaje, bo zdążył sprawdzić. :P
1 | 2 | 3 | 4 | O poezji
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”