Pozytywne pierwsze wrażenie

2
Jeśli chodzi o Telbit, mogę na razie powiedzieć tylko jedno - mają automatyczną sekretarkę, która potwierdza, iż mail z propozycją do nich dotarł. Wiadomo, nic nie zastąpi odpowiedzi napisanej dłonią pracownika, lecz przyznam, że na początek lepsze to niż wielomiesięczne milczenie ze strony wydawnictw.

Przy okazji: mile zaskoczyły mnie ich wymagania dotyczace nadsyłania tekstów, zwłaszcza zaś punkt: Propozycja powinna składać się z reprezentatywnego dla utworu fragmentu, o objętości nie większej niż 50 stron A4. Potencjalnemu debiutantowi pozwala to zaprezentować projekt od jak najlepszej strony, ukazać coś więcej od kilku rozdziałów wstępu. Nie jestem pewna, czy któreś jeszcze wydawnictwo aprobuje podobne szatkowanie tekstu - tego określenia użyła bardzo miła i kontaktowa pani z Fabryki Słów (nie pamiętam nazwiska, zaś wolę nie strzelać w ciemno), gdy dawno temu zapytałam ją w mailu o tę kwestię.

Dobrze, wyraziłam swoją opinię... Teraz pozostaje tylko kryć się w konopiach przed ciętymi komentarzami TadkaM...
Konto nieaktywne. Proszę o nieprzysyłanie prywatnych wiadomości.

3
Wysłałam do nich swoją powieść na początku kwietnia ubiegłego roku i jak do tej pory... cisza :P
Na pytania o jej losy nie odpowiadają, czyli norma :P
Strona autorska: http://zalecka-wojtaszek.pl

Wsparcie dla pisarzy: http://www.gabinet-holistic.com/
Pracuję z pisarzami, którzy mają poczucie, że nie do końca wykorzystują swój czas i potencjał i nie realizują się tak, jak by chcieli. Pomagam im przezwyciężać przeszkody związane z procesem twórczym i śmiało dzielić się sobą ze światem.

4
noetting,
Kurczę, zniechęciłaś mnie...
Cóż, zobaczymy, jak się sytuacja rozwinie...
Konto nieaktywne. Proszę o nieprzysyłanie prywatnych wiadomości.

5
Cóż, większość wydawców nie odpisuje, jeśli nie są zainteresowani. Ja już dwukrotnie do nich podbijałam i nic - czyli norma. Martwi mnie jednak to, że na stronie wydawnictwa przez naprawdę długi czas wisiała informacja o nieaktualnym konkursie. Mam nadzieję, że maila aktualizują częściej niż stronę ;)
Kocham pisać, bo wtedy choć raz mam okazję poczuć, że posiadam kontrolę nad czyimś życiem, gdy nad własnym już dawno straciłam...

6
Zdarza się, że odpisują nawet wtedy, kiedy się odpada - dostałem odpowiedź po roku od Fabryki Słów, odmowną, choć takiej się spodziewałem ;)

10
fabryka słów odpowiedziała po roku? ...
Naz

'Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz.' Mahatma Gandhi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydawnictwa”