Jakie wydawnictwo?

1
Mam nadzieje, ze w odpowiednim miejscu pytam.

"DZIECKO ZE SZKŁA" to tytuł książki którą pisałam przez dwa lata walki o upragniona ciąże.
Po przebytym in vitro i pięciu transferach zarodków(FET), poronieniu, jestem matką czteroletniej dziewczynki i półtorarocznych bliżniaków.
Książka opisuje w sopsób subiektywny a zarazem humorystyczny przeżycia, przemyślenia oraz przebieg procedury in vitro od strony pacjenta.

Tylko, ze ja nie wiem zupelnie ktore wydawnictwo mogloby byc zainteresowane takim tematem( medialnym i goracym jesli chodzi o Polske). Czy moglibyscie mi pomoc, gubie sie w gaszczu naszych wydawnictw.
Z gory dziekuje

5
Dziekuje serdecznie za pomoc. Wyslalam do wszytkich trzech.
Skontaktowal sie ze mna wlasciciel wydawnictwa e media i zaproponowal wspolfinansowanie.
Czy macie jakies doswiadczenie z e media?

6
Zanim ( w pewnym sensie) spalisz książkę wydajac ja li i jedynie jako ebooka - zaczekaj może na odpowiedzi z tradycyjnych wydawnictw. Fakt, to może potrwać, wszyscy na tym forum powiedza ci, że baaardzo dużo musisz mieć cierpliwości - ale zaczekaj. Temat masz dosć ciekawy, może ktoś sie zainteresuje? W szukaniu wydawnictwa musisz mieć naprawdę stalowe naerwy - ale zabawa jest chyba tego warta. O wydawnictwach POD i ebookach poczytaj na tym forum
- Did your life flash before your eyes? Cup of tea, cup of tea, almost-got-shagged, cup of tea?

9
Ja też jestem kompletnie zielona w branży wydawniczej. Chciałabym wydać moją książkę, to kryminał (świat finansów przeplata się ze starymi tradycjami winiarskimi). I zastanawiam się gdzie najlepiej z tym zastukać.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt 03 lut 2012, 22:22 przez k.sikora, łącznie zmieniany 1 raz.
Katarzyna Sikora
www.katarzynasikora.pl

11
k.sikora pisze:świat finansów przeplata się ze starymi tradycjami winiarskimi
Brzmi bardzo ciekawie. Nie przepadam za kryminałami, ale finanse plus wino... Gdzie toczy się akcja? Daj znać, jak książka się ukaże.
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

mój kryminał

12
Akcja tocz się w Szwajcarii (tu mieszkam) i Singapurze, który pokochałam.
Oczywiście, że dam znać jak się ukarze. Zresztą usłyszysz mój krzyk radości;D

Miłego dnia
Kasia

[ Dodano: Sob 04 Lut, 2012 ]
Dziękuję za cenne wskazówki, zaraz poszukam ich namiarów.
Ale mam nerwa;D Serio, jakbym miała znów zdawać egzamin z ekonometrii;D

Pozdrawiam i miłego

Kasia
Katarzyna Sikora
www.katarzynasikora.pl

14
Dziękuję,

Do nich też posłałam. Od 23-go grudnia 2012 czekam na odpowiedzi z wydawnictw. Godziny płyną jak lata. Na razie jedna odpowiedź. Podejrzanie szybka. Ale chcą współfinansowania.

Pozdrawiam

Kasia Sikora
Katarzyna Sikora
www.katarzynasikora.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydawnictwa”