Latest post of the previous page:
Brawo, dobry wynik. Sam chciałbym mieć tyle samozaparcia by w 30 dni wydusić te 60tys znaków.32
Druga edycja 
Termin: 21.12.2012 - 21.01.2013
Cele:
1.) Między maratonami skończyłam opowiadanie na "Otulonych Natchnieniem". Tak, jak przypuszczałam, przekroczyłam limit i to sporo. Tekst ma w tej chwili 45878 znakow. Celem jest zrobienie korekty, skracając go o około 6 tys. znaków.
2.) Napisać opowiadanie na konkurs z Portalu Pisarskiego: "Ostatnia kawa. Koniec świata u progu."
3.) Zrobić kolejną korektę powieści (przynajmniej zacząć).
Zobaczymy, ile tym razem uda mi się wykonać.

Termin: 21.12.2012 - 21.01.2013
Cele:
1.) Między maratonami skończyłam opowiadanie na "Otulonych Natchnieniem". Tak, jak przypuszczałam, przekroczyłam limit i to sporo. Tekst ma w tej chwili 45878 znakow. Celem jest zrobienie korekty, skracając go o około 6 tys. znaków.
2.) Napisać opowiadanie na konkurs z Portalu Pisarskiego: "Ostatnia kawa. Koniec świata u progu."
3.) Zrobić kolejną korektę powieści (przynajmniej zacząć).
Zobaczymy, ile tym razem uda mi się wykonać.

35
Lukaszpunk, B.A.Urbanski - dziękuję wam za wsparcie. Bez was odechciałoby mi się robić cokolwiek. 
Jak na razie, praca wre
Opowiadanie nr 1 - ukończone. Sama nie do końca wierzę, ale udało mi się skrócić je do 39989 znaków. Teraz zostały mi już tylko do sprawdzenia błędy interpunkcyjne i mam nadzieję, że nie pominęłam wiecej, niz 11 przecinków
Opowiadanie nr 2 - napisane i wysłane. Można je przeczytać, jeszcze przed ogłoszeniem wyników. http://www.portal-pisarski.pl/czytaj/38 ... atnia-kawa
Teraz jestem w trakcie korekty powieści, a dzisiaj rano zaczęłam pisać nadprogramowe opowiadanie, które w nocy wpadło mi do głowy (ma w tej chwili 3000 znaków)

Jak na razie, praca wre

Opowiadanie nr 1 - ukończone. Sama nie do końca wierzę, ale udało mi się skrócić je do 39989 znaków. Teraz zostały mi już tylko do sprawdzenia błędy interpunkcyjne i mam nadzieję, że nie pominęłam wiecej, niz 11 przecinków

Opowiadanie nr 2 - napisane i wysłane. Można je przeczytać, jeszcze przed ogłoszeniem wyników. http://www.portal-pisarski.pl/czytaj/38 ... atnia-kawa
Teraz jestem w trakcie korekty powieści, a dzisiaj rano zaczęłam pisać nadprogramowe opowiadanie, które w nocy wpadło mi do głowy (ma w tej chwili 3000 znaków)
Nie jest najważniejsze, byś był lepszy od innych. Najważniejsze jest, byś był lepszy od samego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi
"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero
"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero
36
Magic, ja też (cicho) kibicuję : )
Wiem, jak to jest pragnąc pisać, gdy wszyscy ci mówią: "przejdzie ci".
Wiem, jak to jest pragnąc pisać, gdy wszyscy ci mówią: "przejdzie ci".
"Istnieje na świecie parę rzeczy ważniejszych niż pokój, a jedną z nich jest godne człowieczeństwo. Koncepcja, że ludzkość miałaby zrezygnować z wojen wyłącznie ze strachu, to poniżenie ludzkiej godności, zwłaszcza gdy w grę wchodzi strach przed czymś tak banalnym jak technika, którą ludzie sami przecież wymyślili" (Chesterton)
38
Postępy wyglądają następująco:
Opowiadanie nr 1 - gotowe do wysłania
Opowiadanie nadprogramowe - ukończone (znajduje się właśnie u "czytaczy") - 23150 znaków
Korekta książki idzie do przodu. Dwa pierwsze rozdziały napisałam jeszcze raz
Opowiadanie nr 1 - gotowe do wysłania

Opowiadanie nadprogramowe - ukończone (znajduje się właśnie u "czytaczy") - 23150 znaków
Korekta książki idzie do przodu. Dwa pierwsze rozdziały napisałam jeszcze raz

Nie jest najważniejsze, byś był lepszy od innych. Najważniejsze jest, byś był lepszy od samego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi
40
Magic:
Nie chcę być wredny ale... strużki.
Miej nadzieję że się nie doczepi nikt, chyba że jest jakaś edycja możliwa.
Pozdrawiam,
Godhand
Nie chcę być wredny ale... strużki.
Miej nadzieję że się nie doczepi nikt, chyba że jest jakaś edycja możliwa.
Pozdrawiam,
Godhand
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover
Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.
Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.
41
Godhand, Bóg ci wynagrodzi!
Opcja edycji jest
I już nawet wiem, dlaczego OpenOffice tego nie wyłapał.
stróżka - dozorczyni
strużka - mała struga

A tak poza błędem ortograficznym, to może być?

Opcja edycji jest

stróżka - dozorczyni
strużka - mała struga

A tak poza błędem ortograficznym, to może być?
42
Chyba czas najwyższy na kolejny wpis. 
W tej chwili moje postępy wyglądają następująco:
Opowiadanie nr 1 - wysłane
Opowiadanie nr 2 - wysłane
Korekta książki idzie do przodu (chociaż dosyć powoli)
Przy okazji napisałam dwa nadprogramowe opowiadania.
Opowiadanie I, które niektórzy z was pomogli mi poprawić
22800 znaków
Opowiadanie II, na bitwę z Godhandem - w tej chwili 14800 znaków - do skrócenia o niecałe 3000 znaków.

W tej chwili moje postępy wyglądają następująco:
Opowiadanie nr 1 - wysłane

Opowiadanie nr 2 - wysłane

Korekta książki idzie do przodu (chociaż dosyć powoli)
Przy okazji napisałam dwa nadprogramowe opowiadania.
Opowiadanie I, które niektórzy z was pomogli mi poprawić

Opowiadanie II, na bitwę z Godhandem - w tej chwili 14800 znaków - do skrócenia o niecałe 3000 znaków.
43
Witam,
A moje ponad dziewięć i za nic nie chce się pisać dalej.
I jakoś tak... mieszane uczucia mam co do niego.
Pozdrawiam,
Godhand
P.S.
Zachęcony czytaniem opowiadania do konkursu o kawie i końcu świata - też sobie skrobnę
A moje ponad dziewięć i za nic nie chce się pisać dalej.
I jakoś tak... mieszane uczucia mam co do niego.
Pozdrawiam,
Godhand
P.S.
Zachęcony czytaniem opowiadania do konkursu o kawie i końcu świata - też sobie skrobnę

"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover
44
- to chyba odwieczny problem pisarzyGodhand pisze:mieszane uczucia mam co do niego

- pisz, pisz, jeszcze trochę czasu maszGodhand pisze:Zachęcony czytaniem opowiadania do konkursu o kawie i końcu świata - też sobie skrobnę

45
Będzie więcej, przy poprzednim konkursie na PP ostatniego dnia spłynęło jeszcze sporo.Magic pisze:Godhand napisał/a:
- pisz, pisz, jeszcze trochę czasu maszW tej chwili jest już 30 tekstów. Przenigdy nie spodziewałabym się takiej frekwencji
I ja się swoim opowiadaniem dorzucę, a co, niech mają co czytać.
46
He, he! Konkurencja rośnieqaz56 pisze:I ja się swoim opowiadaniem dorzucę, a co, niech mają co czytać.

Teraz pora na podsumowanie II edycji maratonu
Wszystkie cele zostały wykonane.

Liczba znaków, powstałych w ciągu ostatnich 30 dni: 58495.
Liczba znaków wykasowanych w ciągu ostatnich 30 dni: ok. 8 tys.