Chcesz więcej takiej poezji?

Tak
Liczba głosów: 1 (9%)
Nie
Liczba głosów: 10 (91%)
Liczba głosów: 11

Tytuł: "Majteczki"

1
"MAJTECZKI"

Majtki, majteczki, majtusie

Noszą je wszystkie panie i te małe i te duże

Ale Stringi i stringusie

Zakładają tylko te caluśne

Zakrywają tylko małą cząstkę

Tyle ile dziecka piąstkę

A przecież skarbu mają chronić

Nie powołanym gościom wejść zabronić

Spełniają także inną rolę

Mają zakryć to co męskie oko kole

Czyli jakieś takie włoski

Gdy panienka ich nie goli

Mają także w te dni trudne

Określane przez facetów także nudne

Bo wtedy nici z przyjemności

Bo kobieta coś tam nosi

Morał z tego wiersza płynie taki

Panie: NOśCIE MAJTKI!

5
Bez urazy, ale jak dla mnie to jest po prostu literackie g... kupa. Ani to śmieszne nie jest, ani nie ma klimatu, ani nawet porządnych rymów. Podrzędny ,,tekścior" na poziomie tych stękadeł w wykonaniu łysych gości z blokowiska. I nie chodzi tu o to, że jestem zniesmaczona poruszonym tematem, bo w końcu nie o takich rzeczach już się pisało, ale to jest po prostu głupie. Powiedziałam, howgh.
Z powarzaniem, łynki i Móza.

[img]http://img444.imageshack.us/img444/8180/muzamtrxxw7.th.jpg[/img]

לא תקחו אותי - אני חופשי

6
Nie jestem łysy. :> Każdy lubi co innego :) Dla mnie "literacka g... kupa" to Mickiewicz, Kochanowski, Słowacki i reszta gamoni, którzy ćpali albo pili bo takich głupot na trzeźwo się nie wymyśla ;)

7
W 100% zgadzam się z Winky, beznadziejne rymy, klimat, wogóle mnie nie śmieszy i ogólnie ble.

Pozdrawiam.
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

10
Więc dalej twierdzisz, że Twój wiersz zasługuje na miano dzieła? Prubujesz porównać siebie do rapera? Wątpie żeby Ninetongues był zgorszony wulgaryzmami. Nikt tu w końcu nie jest księdzem ani zakonnicą. Jemu chodziło o całokształt, który jest jego zdaniem niesmaczny, głupi i żenujący i trudno się z nim nie zgodzić.

Od siebie dodam, że wierszyki w takim stylu to ja słyszę w szkole na przerwach, albo czytam na murach, więc nie stworzyłeś niczego oryginalnego.

Chciałeś nas rozśmieszyć? Mamy widać inne poczucie humoru.

Chciałeś zgorszyć? Wybacz, jesteśmy za twardzi.

11
Jemu chodziło o "obrażenie" płci pięknej. Chciałem tylko pokazać, że moje "obrażanie" jest niczym w porównaniu z tym co piszą inni..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poezja rymowana”