Witam

1
Witam wszystkich!

Mimo nienajlepszych doświadczeń z forami literackimi, postanowiłam się tu zalogować. Liczę, że nie ma tu popisów zniechęcania i wdeptywania z premedytacją w ziemię nawet nienajlepszych tekstów. Przejrzałam forum i pierwsze wrażenie nie było złe.

Wbrew nickowi jestem płci żeńskiej, na dzień dzisiejszy 18-letnią, niewysoką brunetką. Po prostu któregoś dnia wymyśliłam to nazwisko i bardzo mi się spodobało.

Nie mnie oceniać jaka jestem, bo ponoć najmniej znamy samych siebie. Myślę jednak, że jestem spokojną osobą. Nie lubię przebywać w dużym towarzystwie i jest ze mnie zwyczajna domatorka. Mam trochę wad: przede wszystkim nerwowość. Pozostałych negatywnych cech nie będę wymieniać, w końcu co mi po takim przedstawieniu się, gdzie przepraszam, że żyję? ;)

Oprócz talentu literackiego, który jako tako staram się rozwijać od pewnego czasu, nauczyłam sie rysować. Najlepiej wychodzą mi ludzie. Mimo to artystka ze mnie żadna - przestałam lubić to zajęcie i traktuję je teraz jak rzemiosło - rysuję, gdy jest mi to potrzebne.

Zauważyłam, że wiele osób wyrabia sobie opinię o innych między innymi na podstawie muzyki, jakiej słuchają. Dam więc na to szanse i w moim przypadku, chociaż nie wiem czy to dobry zwyczaj. Lubię trip-hop, czyli na przykład Massive Attack czy Portishead, szeroko rozumianą alternatywę - Bjork, Yoko Ono, eksperyment - Mirę Calix, Meredith Monk, Alva Noto, elektronikę - Moby'ego, Ladytron, E Nomine oraz cieżkiego rocka (którego słuchałam kiedyś bardzo dużo) - Rammsteina i System Of A Down.

Z przyjaciółka często się kłócę o książki - ona ceni sobie fantasy z elfami i doszukuje sie w nich głebi, ja wolę krytykowane przez nie poważniejsze lektury - moja ulubiona "Lolita" Vladimira Nabokova, autobiografie pokrzywdzonych kobiet z dalekich krajów, książki o gejszach... W momencie pisania tego posta jestem w połowie "Boga Nilu" Wilbura Smitha :)

I chyba na tym skończę, wiecie chyba już mniej więcej co i jak ;) Pozdrawiam.

2
Witam.

Tutaj nie ma popisów, wdeptywania w ziemię i tym podobnych rzeczy, chyba.

Miło poznać. Tak myślałem, żę mam do czynienia z płcią żeńską, właśnie po przeczytaniu nicka. Ciekawe czemu? Intuicja? Może.

Pozdrawiam.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

4
witam serdecznie

przepisów wdeptywania w ziemię nie ma, aczkolwiek nikogo nie głaszczemy po główce :)
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

5
Głaskania po głowie nie warto brac nawet na poważnie ;) Natomiast co innego wskazanie błędów i napisanie co sie myśli, a co innego chamskie "to jest do... Niestem na nie". :?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”