Dni Fantastyki 2013

1
12 000 znaków ze spacjami

do 26 kwietnia

http://dnifantastyki.pl/index.php?go=regulaminl
"Istnieje na świecie parę rzeczy ważniejszych niż pokój, a jedną z nich jest godne człowieczeństwo. Koncepcja, że ludzkość miałaby zrezygnować z wojen wyłącznie ze strachu, to poniżenie ludzkiej godności, zwłaszcza gdy w grę wchodzi strach przed czymś tak banalnym jak technika, którą ludzie sami przecież wymyślili" (Chesterton)

2
Podoba mi się ten zapis:

3. Opowiadania oceniane będą w dwóch kategoriach:
- profesjonaliści (dotyczy autorów, którzy maja na koncie publikację w wersji elektronicznej w jednym ze znanych portali internetowych - Gildia, Fahrenheit, Valkiria, Poltergeist, Fahrenheit, Esensja lub inny ważny serwis niekoniecznie związany z fantastyka) , w wersji drukowanej w czasopiśmie fantastycznym lub w antologii oraz zwycięzców poprzednich edycji konkursów literackich organizowanych w ramach Dni Fantastyki )
- debiutanci (dotyczy autorów, których nie opublikowali dotychczas żadnego tekstu w wyżej wymienionych miejscach, zarówno w formie elektronicznej, jak i drukowanej)

Zdecydowanie ktoś zna się na rzeczy. :)

I ta strona informacyjna - ktoś się napracował.
Może warto się postarać?
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

3
Ale z tymi debiutantami, to trochę słabo, bo zdaje się, że teksty przepadają. A przynajmniej ja to tak zrozumiałem.
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

4
B.A.Urbański pisze:Ale z tymi debiutantami, to trochę słabo, bo zdaje się, że teksty przepadają. A przynajmniej ja to tak zrozumiałem.
Jeżeli rozumiem chodzi o prawa majątkowe. Więc odpowiedź brzmi nie przepadają. Jest to tylko udzielenie nieodpłatnej, niewyłącznej licencji na rozpowszechnianie utworu na okres 5 lat.

Dodatkowo jeżeli komuś chciało by się walczyć w sądzie to zapis na "wszelkich polach eksploatacji" względem interpretacji SN nie jest wiążący.
Wszechnica Szermiercza Zaprasza!!!

Pióro mocniejsze jest od miecza. Szczególnie pióro szabli.
:ulan:

5
:D :D :D

Już myślałam, że będę debiutantem, ale mam jedną miniaturę w Gildii. :D

Czego się człowiek dowiaduje. I czego to od człowieka wymagają? ;)

6
Mnie głównie chodziło o to, że trochę głupio robią z tymi konkursami, bo co z tego, że nagrody, jak oni nie pokazują ludziom tego tekstu. Nagroda jest, ale chyba po to się pisze, żeby ludziom pokazać, a tu tekst zablokowany. Większość konkursów teraz tak ma i to wg mnie jest głupie.
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

11
Thorhalla, wg mnie to się liczy jako
dorapa pisze:lub inny ważny serwis niekoniecznie związany z fantastyka
ale może najlepszym wyjściem będzie napisanie do nich i upewnienie się.
B.A. = Bad Attitude
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”