47
Może i dwa, czemu nie? Skoro macie ich aż tyle?

Ancepo pomożesz przy tworzeniu ankietek?
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

48
Hej,
Czy komentujemy?
Moim zdaniem komentarze jako takie są zbędne, natomiast zobligowałbym głosujących do jedno/dwu zdaniowego uzasadnienia swojego wyboru w ankiecie.

Pozdrawiam,

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

49
Jeżeli chodzi o tworzenie ankiet, to mam uprawnienia standardowe, takie jak przy tworzeniu nowego tematu, dorapa. Czyli masz takie same. :)

50
Godhand pisze:Moim zdaniem komentarze jako takie są zbędne,
Komentarze zbędne?! Toż to jedyna naprawdę wartościowa rzecz! Jeżeli nie będzie komentarzy, to ja nie widzę sensu. Dwa zdania to mało. Nie będzie mi się chciało pisać dla dwóch zdań.
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

51
W pierwszym etapie, kiedy teksty są połowiczne i anonimowe, wtedy mogłyby być komentarze. Toby było coś!

Bo dlaczego chcesz czytać dalej? Dlaczego!?! :D

52
Ojej :)

Ja jestem ugodowy.
Komentarze więc będą wiśniami na tortach, czyli - po gruntownej i merytorycznej argumentacji damskiej części załogi W - jestem też za.

Pozdrawiam,

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

53
I to lubię! Konstruktywna wymiana zdań i mamy nowy punkt programu - komentarz typu: Dlaczego chcę czytać dalej? ew. Dlaczego nie mam zamiaru czytać dalej? To może być pouczające, a poza tym, nieustannie nam powtarzają, że początek jest najważniejszy, więc wrzucenie połowy tekstu i ocena na tej podstawie może być dobrą nauką.

Pamiętamy jednak, by komentarze nie wzbudzały morderczych zapędów. :D
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

54
poproszę o dwa lub więcej głosów w ankiecie dla każdego. trudno będzie wybrać ten jedyny, jeśli kilka z nich zrobi nam dobro! a więcej głosów to też więcej dobra!

[ Dodano: Czw 04 Kwi, 2013 ]
i wyłączona jawność głosowania? (nie tekstów)

(chociaż tekstów najlepiej też, na obu etapach)

(jak w pucharze administratora)

[ Dodano: Pią 05 Kwi, 2013 ]
a jak będzie z akapitami? Każdy musi utworzyć "forumowe akapity", a jak nie, to będzie wklejone w takiej formie, w jakiej wysłał? Czy organizator sam pomoże?
ObrazekObrazekObrazek

55
Ludzieńkowie, zróbcie forumowe akapity, bo spędzę na ty dnie i noce... Litości!

Donoszę, że dostałam już pierwwszy tekst, czyli razem z moim mamy - dwa! Dobry początek.

Kto kolejny?

56
Jakie DOBRE rzeczy się tu bez mojej wiedzy dzieją! Ja też chcę ;)
Pytanko: tematyka jest absolutnie dowolna?
Istnieje absolutny zakaz zła czy jakiś kłopot można przemycić?

57
paulina.itp pisze:Istnieje absolutny zakaz zła czy jakiś kłopot można przemycić?
Ja myślę, że pokonywanie przeszkód to jest samo dobro! Tylko flaków ma nie być. I takich tam...
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

58
Przyznam się, że ja też mam z tym KŁOPOT.
Klasyka literatury opowiadająca o DOBRU jest smutna. Jakąś odwieczną tęsknotą do DOBRA naznaczona.
Podchodzę trzeci raz do tematu. I dochodzę do wniosku, że nie umiem "hopsasa". Na poziomie 3000 znaków ze spacjami - już popłakuję w co drugiej spacji (bo jestem grafomanem i się wzruszam)
Najśmieszniejszego bohatera, jakiego stworzyłam - musiałam zabić, bo to miał być kryminał i kogoś trzeba było w końcu zamordować, bo się intryga nie kleiła, a mój bohater był świadkiem.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

59
paulina.itp pisze:Istnieje absolutny zakaz zła czy jakiś kłopot można przemycić?
1. „Nie ma siły bez słabości, bez ciemności nie zapłonie żadne światło, a bez straty nie będzie miłości.”Jodi Picoult Dziesiąty krąg

2. Wszystko ma swoje przeciwieństwo, jednak nigdy całkowite, a jedynie względne. Żadna rzecz nie jest nigdy w pełni yin ani całkowicie yang. Każde z nich zawiera w sobie pierwiastek swojego przeciwieństwa.

3. "Without darkness, there is no light. Without evil, there is no good." Dan Brown Anioły i demony

cd nie nastąpi, ale myślę, że odpowiedź jest jasna.

60
dorapa, będę Cię trzymał za tego posta :P

U mnie już pojawiły się pierwsze literki, a nawet jest kilka wyrazów :)
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

61
dorapa pisze:Teksty mają być radosne, wesołe, wiosenne, dobro czyniące! Ponuraków i sadystów prosimy o pozostanie w domu.
;,,,,< moje serduszko złamane jak limba ;,,,c smuteq.

Wróć do „Walki mocy 2013”