196

Latest post of the previous page:

Proces wyboru prac konkursowych zawsze można przyspieszyć metodą z dowcipu:

Prezes dostaje na biurko sto CV / listów motywacyjnych, dzieli to na dwie kupki i jedną od razu wyrzuca do śmietnika, mówiąc "w mojej firmie nie potrzebuję pechowców" ;-)
pozdrawiam - Bartek
Dzikopis znaleziony w sieci...

197
malakh na fantastyka.pl pisze:Plan ogłaszania wyników (nieco to przeciągniemy, ponieważ już chcemy ogłaszać, a jednemu z redaktorów zostało do przeczytania kilkanaście tekstów):

Dzisiaj:

- poniżej znajdziecie 6 nazwisk wyłonionych przez Maćka Parowskiego;

- ok. godziny 19:00 na stronie podamy nazwiska wyselekcjonowanych przez Michała Cetnarowskiego.

Jutro:

- do południa podamy 10 nazwisk z selekcji Marcina Zwierzchowskiego.

Piątek:

- druga tura selekcji Maćka Parowskiego (i na tym będzie koniec).

Tak więc, oto pierwsi finaliści:

- Anna Grygier - "Klatka"

- Patryk Młynek - "Projekt >UFO w Ciechanowicach<"

- Przemysław Kopeć - "Zagłada"

- Robert Zamorski - "Chłopiec z zapałkami"

- Piotr Mirski - "Drobnoustroje"

- Marcin Pągowski - "Modlitwa za Gamar".
Na razie nie widzę nikogo, kogo bym z Wery znała, ale może nie wszystkich znam. Ktoś się przyznaje do bycia w pierwszej turze?
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

200
Patryk Młynek - nie wiem, czy startował w "Horyzontach Wyobraźni", czy w "Otulonych", ale w specjalnym numerze Qfantu był z opowiadaniem "Obcy w Breslau". Po tytule ("UFO w Ciechanowicach") sądząc, trzyma się raz ustalonej tematyki. :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

201
Thana pisze:Patryk Młynek - nie wiem, czy startował w "Horyzontach Wyobraźni", czy w "Otulonych", ale w specjalnym numerze Qfantu był z opowiadaniem "Obcy w Breslau". Po tytule ("UFO w Ciechanowicach") sądząc, trzyma się raz ustalonej tematyki. :)
Tak, startowałem w HW dwa razy, a co do tej tematyki, to w opowiadaniu "Obcy w Breslau" nie było kosmitów:) chociaż brzmi tak jakbym rzeczywiście był monotematyczny, hehe, muszę nad tytułami chyba poprawcować:)

202
Ha! Wywołałam wilka z lasu! :) "Obcy w Breslau" to było fajne opowiadanie, pamiętam je. Komentowałam w tym wątku: http://weryfikatorium.pl/forum/viewtopi ... c&start=15
"UFO" jest w jakiś sposób podobne do tamtego?
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.

203
"UFO" jest zupełnie inne:) Nie ma żadnych klimatów postapokaliptycznych, nie ma też mutantów i rekwizytów klasycznego SF. Mam nadzieję, że zawiera jedynie podobne poczucie humoru i może nieco więcej... refleksji. Ale bardzo poważnie, to nie jest, oj nie:)

204
patm pisze:zawiera jedynie podobne poczucie humoru i może nieco więcej... refleksji.
To świetnie wróży, bo wynika z tego, że zostawiłeś, co było dobre, a jeszcze dodałeś, czego brakowało. No to trzymam kciuki i powodzenia! :)

205
Selekcja Michała Cetnarowskiego (przepraszamy za opóźnienie - problemy z łączem internetowym:

- Maciej Bierawski - "Wiara, nadzieja, czas"

- Kamil Kowalczyk - "Pieśń brązu"

- Kacper Gis - "Szaleniec"

- Mateusz Urbanowski - "Karma".
Iiiii wciąż mnie nie ma :/

Edyta: tekst Pągowskiego zdyskwalifikowany. Więcej: http://www.fantastyka.pl/10,9288.html
Dark side of the Force

Odwiedź mój fanpejdżObadaj moje książkiNa Esensji też jestem

206
Że też ktoś nakapował. Zresztą nie mieli regulaminu, który by tego zakazywał. O niee, nigdzie nie widzę mojego typa ;w.

207
Nanananana :P
A może, jak się trochę skurczę, to też się zmieszczę?
Magic, a co przyniesiesz ze sobą, bo dorapa przynosi wódkę?*

*Podpowiedź: Wódki nigdy dość, a jakoś te zwycięstwa trzeba oblewać ;)
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

208
Hej,

To ja będę zdjęcia pykał, jak się rozpychacie :)

Pozdrawiam,

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

209
B.A. wódka stoi w zaspie i czeka. :D
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

210
Godhand pisze:To ja będę zdjęcia pykał, jak się rozpychacie :)
No tak, a później będziesz wstawiał na gugle i inne fb, żeby cia mogło podglądać, jak się w Polsce pije. Nie ma tak! Chcą zobaczyć, to niech przyjadą :P

A poza tym, nie pierdziel, tylko przynieś zagrychę! :P
dorapa pisze:B.A. wódka stoi w zaspie i czeka. :D
I to jest myślenie! Jesteś wspaniała!
Ucz się od dorapy, Godhand ;)
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

211
Uczę, tylko gdzie mi do Dorapy?

Chodzą słuchy że przez nią wymyślono prohibicję...

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”