18
Navajero pisze:
Ignite pisze:Gratulacje! :D Ciekawe, ilu będzie laureatów?
Dwóch, albo i mniej? :)
http://fabrykaslow.com.pl/aktualnosci/r ... powiadanie
cytat z fejsbunia:
Obiecaliśmy Wam, że już-już poznacie nazwisko laureata.
Jeśli brać dosłownie co tam stoi namazane, to dwóch zwycięzców to o jednego za dużo i będzie ich właśnie "albo i mniej" ;]

I jeszcze dziękuję za gratki, chociaż szczerze mówiąc, z mojego punktu widzenia, mogli sobie darować stopniowanie napięcia. Oczy aż bolą od rozpoznawalnych nazwisk, a teraz, po ewentualnym otarciu się o zwycięstwo, tylko frustracja człowiekowi żółcią się odbije ;]
Try to shake it loose, cut it free, just let it go, get it away from me.

19
zorck pisze: I jeszcze dziękuję za gratki, chociaż szczerze mówiąc, z mojego punktu widzenia, mogli sobie darować stopniowanie napięcia. Oczy aż bolą od rozpoznawalnych nazwisk, a teraz, po ewentualnym otarciu się o zwycięstwo, tylko frustracja człowiekowi żółcią się odbije ;]
Oj tam, oj tam, nie frustruj się tylko ciesz :D

Ja się cieszę radośnie i niezazdrośnie, bo nie zdążyłam napisać swoich szpiegów, więc nie mam z Wami konfliktu interesów, jeno rozpiera mnie esensyjna duma :D
Anna Nieznaj - Cyberdziadek
Nocą wszystkie koty są czarne
Gwiezdne wojny: Wróg publiczny

20
No to zwycięzca będzie miał niezłą promocje, bo pewnie wydadzą jego tekst w antologii fabrycznych pisarzy :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

21
No i są wyniki:
http://www.fabrykaslow.com.pl/aktualnos ... ie-wojenne
Podajemy listę zwycięzców konkursu na opowiadanie wojenne:
Łukasz Sawczak
Nadzienie połknięte w całości

Marcin Guzek
47 oddział zwiadu imperialnego

Filip Laskowski
Domknięcie

Joanna Maciejewska
Słowa żołnierza

Tomasz Zawada
Listy z Cienia

Anna Dominiczak
Potworzyła

Grzegorz Piórkowski
Drzewo

Wszyscy autorzy otrzymają propozycję publikacji w antologii wojennej wymienionych opowiadań.
Gratulujemy!
"Kiedy autor powiada, że pracował w porywie natchnienia, kłamie." Umberto Eco
Więcej niż zło /powieść/
Miłek z Czarnego Lasu /film/

22
Gratulacje dla Łukasza, Filipa, Tomka i Grzegorza*! :)

Wery górą! :)

*chodziły słuchy, że dobrze piszesz i fajnie, że wreszcie będzie można coś Twojego przeczytać :)
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

24
Akurat wszystkich kojarzę, ale rzucał nie będę, bo jeszcze komuś mogę coś połamać ;)
Myślę, że sami się pokażą i nie trzeba będzie używać przemocy :P
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

25
TAK!!! Ja cię sunę xD Zaraz umrę.

B.A.Urbański, coś pamiętam, że zapierałeś się, że wygrasz gdy ostrzegałam przed bezkonkurencyjną konkurencją.

26
Ale to chyba nie w tym końkursie...
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

28
Teraz przyjmij gratulacje! Gratuluję też Zorckowi - mam nadzieję, że tym razem trafi nas w samo serce. :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

29
dorapa pisze:Ale to chyba nie w tym końkursie...
To bez znaczenia, bo o konkurencję chodziło tą samą i on o tym wiedział ;p

30
Dzięki ;)
Fajnie to się ułożyło: dzikość->maraton->opko. Dziękuję!
Coś tam było? Człowiek! Może dostał? Może!

31
Brawo Pilif :D Wielkie gratulacje

I brawa dla Zorcka i też wielkie gratki! I dla pozostałych, których nie rozszyfrowałam i za co przepraszam.
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”