Latest post of the previous page:
Grimzon zbyt płynna twa wypowiedź i nie odnosisz się do meritum sprawy
Wolno interpretować ci moja wypowiedź jak sobie życzysz. Może jeszcze dodam że poziom tolerancji na wybryki jak w życiu ustala gospodarz nie goście.gebilis pisze:Grimzon zbyt płynna twa wypowiedź i nie odnosisz się do meritum sprawy
Mam wrażenie, że Polacy mają z tym duży problem. Jeśli wziąć pod uwage panią Ewę Wójciak i cyrk jaki się niedawno w Polsce rozegrał, to trzeba niestety dojść do wniosku, że czegoś takiego, jak "wolność słowa" nie ma...gebilis pisze:jak wykazać, że przez wolność słowa nie została przekroczona granica za którą nastąpi obraza innych.
Czegoś takiego jak idealna wolność słowa nie ma. Ale nie ma nigdzie. Niestety trzeba się z tym pogodzić, że pewne ograniczenia są i zawsze będą.Mam wrażenie, że Polacy mają z tym duży problem. Jeśli wziąć pod uwage panią Ewę Wójciak i cyrk jaki się niedawno w Polsce rozegrał, to trzeba niestety dojść do wniosku, że czegoś takiego, jak "wolność słowa" nie ma...
Można gadać o teorii wolności słowa bez przykładów z konkretnego forumNatasza pisze:Tworzysz pojęcia instrumentalne jako moderator, czy jako nie-moderator? Trudno jest dyskutować o wolności słowa z moderatorem, nie wchodząc bez poczucia absurdu w paradę kompetencjom moderatora :(
Niestety to jest taka piękna filozoficzna utopia bez praktycznego poparcia. W każdym momencie życia jesteśmy ograniczani. Czy to prawami czy nawet normami społecznymi.Natasza pisze:Człowiek jest wolny całkowicie albo nie jest wolny wcale.
Słówko tylko. Jeżeli do bana wystarczył fakt, że banitka wolała opinię fioletowych od weryfikatorów, to coś jest mocno nie w porządku.Grimzon pisze:Czegoś takiego jak idealna wolność słowa nie ma. Ale nie ma nigdzie. Niestety trzeba się z tym pogodzić, że pewne ograniczenia są i zawsze będą.
Znam fora tak wygładzone, że martwe. Wszyscy mający choć trochę odmienne zdanie poszukali sobie innych. I nie mam na myśli flejmiarzy, niestety.dorapa pisze:Czasami po przycięciu równo z ziemią, roślinka odrasta piękniejsza i silniejsza... Ale to straszna wizja.
Zaraz, zaraz, ale nikt tu bana za pogląd nie dostał. Tylko za uporczywie niekulturalną formę jego wyrażania.Romek Pawlak pisze:Ale ban za taki pogląd? Kogoś poniosły chyba nożyce...
Wróć do „Sprawy organizacyjne”