61

Latest post of the previous page:

dorapa pisze:Teksty mają być radosne, wesołe, wiosenne, dobro czyniące! Ponuraków i sadystów prosimy o pozostanie w domu.
;,,,,< moje serduszko złamane jak limba ;,,,c smuteq.

63
Może, pod warunkiem, że zmieściło się więcej dobra.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

64
Ech, próbuję i próbuję, gryzę z każdej strony i nic nie wychodzi :D No, okropieństwo jakieś. Jedyne, co mi w miarę pozytywnie się napisało, składa się z wielu stron smutku i szarości, a kończy nędzną iskierką wątpliwej nadziei XD

Czuję się pokonana przez Dobro :p
jestem zabawna i mam pieski

65
Może nie jest tak źle? Nawet świeca wydaje się najwspanialszym światłem, gdy wokół nas są tylko ciemności
-Może jak będę dużym chłopcem, ludzie będą mnie prosić o pomoc.
-Albo żebyś się przesunął.

66
Nie ma nic bardziej podatnego na kicz niż dobro...
I strach...
Biedny Don Kichot.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

67
UWAGA!
Zaczynamy odliczanie! Zostało 7 dni do oddania tekstów! Walczcie!
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

68
Wywalczyłam wczoraj bardzo przewrotny tekst. Przewrotny w sposobie ujęcia tematu przewodniego, bo dobro się w nim ukryło, schowało za zasłonką, przyczaiło...
Bardzo jestem ciekawa, czy nie zdyskwalifikujecie tego tekstu. :)

69
Yyy. No właśnie: przecież najpierw mają być do czytania tylko same początki. Co, jeżeli na początku Dobra brak i dopiero później wyłazi z kącika?
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

70
Zaufać autorowi? Prawdopodobnie wie, co napisał.

71
Czyli będziemy wybierać po prostu najfajniejsze początki, bez względu na zawartość cukru w cukrze? To może minikonkursik towarzyszący głosowaniu na początki - jak się, naszym czytelniczym zdaniem, rozwinie opowieść? Zobaczymy, kto z Autorów okaże się przewidywalny, a kto nie. :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

72
Jest w tym pewne ryzyko, bo ciąg dalszy może nas rozczarować. A czy najfajniejszy początek? Powiedziałabym - rokujący.
Dodatkowy plebiscyt - Co dalej nastąpi? - to świetny pomysł. Ciekawe ilu z nas, w końcu fachowców i adeptów, odgadnie cd.

To jest mój dwutysięczny post! :D

73
Brawo, dorapa.

Ja mam pytanie - publikujemy "Jasną cho... tfu, stronę mocy" autorsko czy anonimowo?
Kubuś Puchatek mieszkał pod nazwiskiem Jan Woreczko...
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

74
Anonimowo. Nie proponuję numerów, ale nadam Wam jakieś pseuda. Co wy na to?

75
dorapa,
a jeżeli niektórzy rozpoznają, że to ja jestem Jan Woreczko?

76
Jest zawód - jasnowidz. Przyszłość do niech należy!

Oj, Nataszo, co ja poradzę, ze ktoś rozpozna Cię po stylu? Sama powiedz, jaki mam na to wpływ? Jeśli komuś podpadłaś - bój się! :D

Wróć do „Walki mocy 2013”