121

Latest post of the previous page:

Na pół godziny przed końcem przyjmowania prac mamy dwanaście tekstów. Edit: Dosłano jeszcze jedno :), a jedno pominęłam :(.

Dziękuję wszystkim!

W porządku alfabetyczny mamy więc, co następuje:
1. Coś wiosennego
2. Cukroczy
3. Czasem słońce, czasem deszcz
4. Dzień
5. Gorsze od...
6. Jasna strona mocy
7. Kamienny Bark
8. Miejcie oczy szeroko otwarte
9. Mietek dobry chłopak
10. Mrugnięcie
11. Pajacyk
12. Pytia
13. Tęczowe kocię
14. To spojrzenie

Dodam jeszcze, że niczego prócz akapitów w nadesłanych pracach nie poprawiam. :)

Do popołudnia!
Ostatnio zmieniony ndz 21 kwie 2013, 13:48 przez dorapa, łącznie zmieniany 2 razy.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

122
dorapa pisze:Kolejny konkurs już obstalowany - ciemność jego głównym motywem i do tego ciemność pisana od końca. Ech, szaleńcy!
czyli po ciemku i od tyłu - kto wybierał ten temat?

123
Smoke pisze:kto wybierał ten temat?
Shoutbox. A tam, jak wiesz, ciemnogród i pruderia. :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

124
Och, jak żałuję, że transfer internetu odnowił mi się dopiero dziś. :(

Miałam przygotowaną miniaturkę "Sianie dobra według babci Pelagii". ;)

W ciemności na pewno wezmę udział! :D

126
Tutaj jak najbardziej, byle nie przy tekstach. :)
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

127
Lista autorów:
1. dorapa
2. Godhand
3. Thug
4. Natasza
5. Caroll
6. Thana vel ja:D
7. Leniwa
8. Anker
9. Lady Kier
Ostatnio zmieniony wt 23 kwie 2013, 14:38 przez dorapa, łącznie zmieniany 6 razy.

129
NIe, czekamy na zgody kolejnych autorów. Bo może ktoś nie chce, by go ujawniać.

130
6. Ja. :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.

131
Oznajmiam, że dwa glosy to stanowczo za mało! Wszystkie teksty ciekawe, a do tego aż pięć naprawdę mi się spodobało:
1. Coś wiosennego - za super narrację, dowcip, dystans do siebie bohatera, jego niezwykle urokliwą percepcję świata :)
2. Cukroczy - za super lekkie pióro i zdolność do malowania scen i obrazów z życia.
10. Mrugnięcie.
Niewątpliwie zaciekawiła mnie historia bohatera na kółkach.
11. Pajacyk.
Odjechałam. Przeżuł mój mózg i wypluł okruchy.
12.Pytia.
Abstrakcja na tyle ciekawa, że nie mogę zupełnie zgadnąć co będzie dalej i po prostu chcę przeczytać!

Ciężko, ciężko wybrać tylko dwa! Naprawdę super piszecie kochani.

132
Carol ma rację, ma rację...
<skacze i cieszy się, bo Pan Regulamin się uśmiecha>
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

133
Absolutnie popieram Caroll. Cztery głosy. Minimum cztery.

134
Nasz regulamin jest jak kobieta, zmienny. Ale w ankiecie obstalowano, że można oddać dwa głosy.

136
No, Mrugnięcie całkiem fajny tekst. Oddałem na niego głos, pomimo przeczucia, że znam zakończenie. No i tym bardziej chcę sprawdzić, czy się nie mylę.

Drugi głos poszedł na "Tęczowe kocię". Lubie te cwane i pocieszne zwierzątka i chce wiedzieć, jak on wpłynie na los bohaterów. Co z tego wyniknie? Czy osłodzi im życie? A może coś więcej, czego się nie spodziewam, tak jak mówi mi moje przeczucie? Skusiło mnie ono bym drugi głos oddał własnie tam i sądzę, że tego nie pożałuję.

Dziękuje za dobro, niech moc będzie z wami!
-Może jak będę dużym chłopcem, ludzie będą mnie prosić o pomoc.
-Albo żebyś się przesunął.

Wróć do „Walki mocy 2013”