136

Latest post of the previous page:

No, Mrugnięcie całkiem fajny tekst. Oddałem na niego głos, pomimo przeczucia, że znam zakończenie. No i tym bardziej chcę sprawdzić, czy się nie mylę.

Drugi głos poszedł na "Tęczowe kocię". Lubie te cwane i pocieszne zwierzątka i chce wiedzieć, jak on wpłynie na los bohaterów. Co z tego wyniknie? Czy osłodzi im życie? A może coś więcej, czego się nie spodziewam, tak jak mówi mi moje przeczucie? Skusiło mnie ono bym drugi głos oddał własnie tam i sądzę, że tego nie pożałuję.

Dziękuje za dobro, niech moc będzie z wami!
-Może jak będę dużym chłopcem, ludzie będą mnie prosić o pomoc.
-Albo żebyś się przesunął.

138
Wydaje mi się, że nie. Bo jednak to zmusza nas do wysiłku, zastanowienia, wgryzienia się w tekst.
To, że trudno wybrać to dobrze!

139
Myślę, że dwa wskazania wystarczą.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

140
<rzekła Pani Regulaminowa i dostała kulką z plasteliny wystrzeloną z papierowej tutki>
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

141
Ej, bo oddam! Regulamin rzecz święta (czasami), nie będziemy go zmieniać. Spokojnie się zastanówcie, macie tydzień!
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

143
Mam pytanie: czy poznamy ciąg dalszy tylko tych dwóch, które przejdą dalej? Czy będzie tak, że poznamy w całości wszystkie, ale tylko Autorzy tych dwóch będą walczyć o tytuł Siewcy?
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

144
Ważne jest, co będzie dalej, jak autor rozwinie temat i jak to dobro u niego zagości.

145
Ale będą opublikowane wszystkie w całości czy nie?
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

146
Myślałam, by po rozdaniu nagród poprosić autorów o zgodę na wrzucenie reszty ich tekstów. Ale dopiero po zakończeniu konkursu. :D

147
Na razie przeczytałam Pytię i Cukroczy.

Pytia, a taka sobie, ale przerwana naprawdę w dobrym momencie, naprawdę jestem zainteresowana co takiego zobaczył. Co jest takie poskręcane. Może kable? Nie widzę w ogóle "siania dobra", ale tekst może jeszcze zaskoczyć.

Cukroczy, przyjemna historyjka, naprawdę fajnie wprowadzeni bohaterowie. Zdaje mi się, że jednak przewidywalne. Węszę happyend trener + dziewczyna = love.

Na razie oba teksty miałabym ochotę doczytać. :)

149
Wybrałam cztery tytuły (czytałam tytuły), po które bym sięgnęła:
Podaję w kolejności sięgania:
1.Cukroczy
2. Mietek dobry chłopak
3. Mrugnięcie
4. Pytia
Ostatnio zmieniony ndz 21 kwie 2013, 18:25 przez Natasza, łącznie zmieniany 1 raz.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

150
Tęczowe kocię
Hmm. Przyjemne, ale też mam przeczucie, że przewidywalne. Kotek, który daje radość chorym dzieciom? Dobre, słodkie, mdłe. Bez punktu.

Pajacyk,
"Ryje mózg" jak ktoś to ładnie ujął na sb. :) Bogactwo językowe, na początku obstawiałam Nataszę, ale jest sporo powtórzeń,a ona by sobie na to nie pozwoliła. Utwór ciekawy, ale siania dobra nie widzę. Chyba, że życie po życiu jest jakąś formą dobra? Podczas czytania traciłam wątek i mimo, że ładnie napisane, to ode mnie bez punktu.

Szukam dalej dobra. :)

151
Jeszcze jedno ogłoszenie.
Ponieważ dopiero w tym tygodniu dowiedziałam się, że wyjeżdżam na cały weekend majowy to ogłoszenie wyników odbędzie się dopiero 5 maja w godz. popołudniowych, a nie jak ustaliliśmy wcześniej 3 maja.
5 maja to zresztą równo dwa tygodnie po rozpoczęciu konkursu. :)

Wróć do „Walki mocy 2013”