Melduję po słusznie, że wybrałam opowiadania, które chcę przeczytać dalej.
1. Swoje, choć mam je na dysku, ale może się coś zmieniło
2. Mojej psiapsiółki - też mam w załączniku w mailu, ale bardzo ją lubię.
(zastanawiałam się nad wyborem opowiadania swojego kochanka, ale paskud jeden ani słowa o mnie nie napisał, To nie!)
[ Dodano: Wto 23 Kwi, 2013 ]
Kod: Zaznacz cały
Ale apokalipsa się zbliża, góra nowe zadania zleciła, mało czasu zostało, trzeba wszystkich zebrać, biadolił szefuńcio do słuchawki. Powtórzyłem, że to mój wolny dzień i nie mam obowiązku pracować. Ale góra się zbliża, apokalipsa zadania zleciła, mało wszystkich zostało, trzeba czas zebrać! Zirytowany do granic możliwości kolejny raz stanowczo zaprotestowałem. Ale czas trzeba zlecić, wszyscy się zbliżają, apokalipsa zadania zebrała, góry mało zostało!
Dobro tworzone przez ukazywanie świata oczami ironisty i egoisty. Sto rozwiązań, a przy tym humor, który piórkiem łagodzi kanty (Kanty) świata.
W tym opowiadaniu jest ogromny potencjał niespodziewanych i po prostu dobrych zakończeń, który zapowiada zacytowany fragment. Ja na to liczę.
Mietek dobry chłopak - za kreację postaci. Bo muszę wiedzieć, co dalej z Mietkiem, a ponieważ wydaje mi się, że wiem, jestem pewna, że się mylę. Dobro w postaci Mietka jest proste i przewidywalne, ale przecież ludzie wolą widzieć rzeczy skomplikowane, bo wtedy wydaje się, że takie wyfilozofowane dobro jest dobrzejsze.