Hej!

1
Witam wszystkich!

Mam na imię Karolina. Piszę amatorsko. Od ok. 6 lat publikuję w internecie swoje opowiadania z mniejszą lub większą częstotliwością, w zależności od humorów życia. Zaczynałam od zera, od suchego dialogu okraszonego dwoma zdaniami opisu. Dziś, patrząc na pierwsze teksty, mogę z satysfakcją stwierdzić, że dużo się zmieniło. Jednak wciąż jest wiele rzeczy, które muszę dopracować. (: Teraz prowadzę własnego bloga i publikuję na nim, kiedy szkoła pozostawia mi trochę wolnego czasu. Pisanie to moja pasja. Na razie wychodzą z tego jedynie krótsze/dłuższe opowiadania, lepsze lub gorsze. Marzę o stworzeniu czegoś dłuższego, niż kilka wordowych stron i mam nadzieję, że jest to tylko kwestią czasu i doświadczenia.

Trafiłam na to forum przypadkiem, szukając miejsca, gdzie znajdę sprawdzone informacje i pomoc doświadczonych ludzi. Chyba znalazłam! (:

Chciałabym jeszcze zacytować fragment tekstu piosenki Nicka Drake'a pt. "Things behind the sun", który polecam jako motywator.

Don't be shy you learn to fly
And see the sun when day is done

2
Witaj, kurtka!

Co czytujesz?

Nick Drake to inspiracja dla wielu muzyków. Szkoda, że sam nie potrafił iść za tymi słowami :(
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

3
Nie mogę się zgodzić, przecież Nick Drake nie wstydził się swojej nauki latania - grał i nagrywał mimo wszystko. Szkoda tylko, że nie doczekał się uznania za życia.

Niestety ostatnio czytam jedynie lektury szkolne i programową poezję, nic niezwykłego. Nie narzekam, lektury w II klasie liceum są całkiem fajne. Dla przyjemności czytuję powieści, ale raczej nie mam ulubionego gatunku. Ostatnio czytałam coś Terry'ego Pratchett'a i Umberto Eco, także rozrzut jest spory. Planuję niedługo przebrnąć przez coś anglojęzycznego.

4
Drake był w ogóle wstydliwy i nieśmiały. A poza tym, z tego co pamiętam, wycofał się i chciał zmienić branżę.

Duży rozrzut to dobrze, IMHO :)
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”