Witam wiosennie

1
Dzień dobry, mam na imię Marek, prowadzę dwa blogi - specjalizuję się od lat w pisaniu krótkich felietonów (psychologia, duchowość, filozofia, tematy damsko - męskie), a marzę o pisaniu dłuższych opowieści - niestety nie umiem. Próbowałem wielokrotnie, pomysły i wizje mam, ale z wykonaniem jest po prostu tragedia. Umiem pisać ale krótkie formy, a tym się nie da opisać w pełni tego, czego bym chciał. Poszukuję inspiracji i świadomości, czy w ogóle się do tego nadaję czy nie. Im dłużej piszę, tym większe odczuwam rozczarowanie, złość. Przy okazji lubię poczytać co ludzie piszą, a tu mnie zainteresowało kilka opowiadanek, ukazujących jak niektórzy młodzi ludzie, mają instynktownie bardzo dobre pióro.

Jeśli chodzi o moje dokonania, to udało mi się wydać jedną książkę - wydawcy (oprócz złotych myśli, które dawały kiepskie warunki) mnie kompletnie olali, więc czytelnik bloga sfinansował mi wydanie profesjonalnie zrobionej książki przez wydawnistwo - mimo trafienia do empiku i reklamy w necie, kiepsko się sprzedała. Miotam się więc, przy wyborze dalszej ścieżki życia. Jedyne co mi dobrze wychodzi, to pisanie (krótkich form), i praktycznie nic więcej w życiu nie umiem. Mam coraz więcej wątpliwości, czy to da mi spełnienie. Owszem, mam czytelników, są wpłaty, czasem całkiem niezłe, ale człowiek chciałby więcej, chciałby normalnie zarabiać i z tego żyć. I z tymi wątpliwościami tutaj zawitałem.

Pozdrawiam serdecznie
Marek
Jestem obrzydliwie bogaty duchowo.
www.samczeruno.pl
www.ecoego.pl
www.braciasamcy.pl

2
Witam w progach...

chętnie zajrzę na bloga, o ile dasz namiar :)
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

6
Witaj,

I czuj się u nas dobrze.
Mam nadzieję że po kwarantannie coś swojego wrzucisz (w sensie coś poza twórczością blogową).

Pozdrawiam,

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

8
Hej,
Dziękuję. Mam kilka swoich małych opowiadanek, nie wiem tylko czy nie są zbyt frywolne
Myślę, że nasze doświadczenia pomogą nam to jakoś znieść ;)

Pozdrowienia,

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

9
Witaj Kawiatorze!

Zajrzałam na Twoje oba blogi – i powiem szczerze, mam wrażenie jakby przywitał się tutaj inny człowiek, niż ich autor. Tam jesteś panem na swoim – tutaj sam prosisz o radę. Ciekawa jestem, w jakim kierunku pójdą Twoje opowiadania.

Widzę, że zajmujesz się coachingiem – to ciężka praca i duża odpowiedzialność. Słowa mają ogromną moc, szczególnie te wypowiedziane z dużą pewnością siebie; bo ludzie często szukają własnej, zgubionej pewności u innych.

Pozdrawiam i życzę owocnego rozglądania się. :)

10
Galla pisze:Witaj Kawiatorze!

Zajrzałam na Twoje oba blogi – i powiem szczerze, mam wrażenie jakby przywitał się tutaj inny człowiek, niż ich autor. Tam jesteś panem na swoim – tutaj sam prosisz o radę. Ciekawa jestem, w jakim kierunku pójdą Twoje opowiadania.

Widzę, że zajmujesz się coachingiem – to ciężka praca i duża odpowiedzialność. Słowa mają ogromną moc, szczególnie te wypowiedziane z dużą pewnością siebie; bo ludzie często szukają własnej, zgubionej pewności u innych.

Pozdrawiam i życzę owocnego rozglądania się. :)
Witam Galla,

Tam jestem u siebie, wiem co robię, przyjmuję więc niejako naturalnie pozycję lidera. Tu się chcę czegoś nauczyć od lepszych od siebie, przemyśleć pewne sprawy, więc stąd moja pokora. Ten coaching to w sumie wybieg - ludzie mówiąc wprost szukali kogoś, na kogo mogą zrzucić swoje problemy, więc wprowadziłem wymóg opłaty za mój czas i wiedzę - w efekcie zyskałem święty spokój i trochę grosza; a także łatkę pieprzonego (przepraszam za słowo) egoisty, który się nie chcę się poświęcić :) natomiast wiem jedno, po wielu latach poradnictwa - ludzie szukają kogoś, kto przejmie ich ból. Nie chcą zmiany, tylko ulgi, przy czym nie interesuje ich to że ktoś kto słucha przykrych rzeczy godzinami, już tym za przeproszeniem, rzyga - ludzie którzy płacą, są konkretni - jest problem, chcą rozwiązania, rozwijają się. Darmowa pomoc bardzo często jest bezwzględnym wykorzystywaniem wrażliwych, empatycznych jednostek.

Dziękuję i pozdrawiam serdecznie :)
Jestem obrzydliwie bogaty duchowo.
www.samczeruno.pl
www.ecoego.pl
www.braciasamcy.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”