331

Latest post of the previous page:

Też dziękuję, Dorapo, fajnie było! :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

332
Tak! Dziękujemy! Zwłaszcza, że musiałaś sporo poświęcić.
Za to że pomogłaś nam odnaleźć w nas dobro w te ponure dni :)

Niech ci Siewca Dobra sypnie radością i szczęściem.
-Może jak będę dużym chłopcem, ludzie będą mnie prosić o pomoc.
-Albo żebyś się przesunął.

334
Dziękuję, ale nie tak miało być, żebyście mnie dziękowali. :) Wszyscy poświęciliśmy swój czas i nerwy. Jesteśmy wielcy!
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

335
Doświadczenie uczy, że nawet Siewcy Dobra bez dyskretnego przywództwa Obersiewcy mogliby – z dużym prawdopodobieństwem – przydzielone przez literackich bogów ziarno zepsuć albo zgubić. Ktoś musiał ich ustawić w zgrabna tyralierę, pokazać niwę, ustalić normy i dać komendę…lewa, lewa! Za co się Obersiewcy specjalne podziękowania jak najbardziej należą. Wysiane roślinki sobie wschodzą, również ku przyjemności publiki obserwującej niezwyczajne ożywienie i twórczy zapał Piszących.
Ukłony.

336
Dzięki za te pozytywne teksty wszystkim autorom - fajnie się czytało i głosowało ;)
I oczywiście brawa dla Godhanda i dorapy!

A piszę, bo przeczytałam "zamykający post" dorapy i od razu spojrzałam na cytat, który napisałam sobie na ścianie w pokoju, bo trochę pasuje do tematu:
"Skrzydła ludziom nie rosną. One wystrzeliwują."
[to z czyjegoś tekstu z tego forum tak btw]

Pozdro,
Lena
"Gdybym była deszczem, który łączy niebo z ziemią, mogłabym złączyć się z jego sercem i uspokoić je..."

"The stab of stilettos
On a silent night
Stalin smiles and Hitler laughs
Churchill claps Mao Tse-Tung on the back"

Wróć do „Walki mocy 2013”