Rapsodia wita

1
Witam,

Jako, że to niegrzeczenie tak wejść bez przywitania- witam wszystkich :)
Krótko o mnie: socjolog, specjalista ds. nieruchomości, maniaczka książek i gier komputerowych. Lat 27 :) Pora już zakończyć etap zbierania doświadczeń i zacząć je zamieniać na teksty/opowiadania/książki.

Lubię wszystkie książki, ale najbardziej fantasy, sf i horrory :)

Chcę Was poczytać na forum, żeby zobaczyć inne punkty widzenia, bo tego mi trzeba, bo za często uważam, że wszystko wiem najlepiej ;-)
"Optymizm to obłęd dowodzenia, że wszystko jest dobrze kiedy nam się dzieje źle "

3
Witaj serdecznie i wkręć się w dyskusje, to zaraz będziesz mieć tyle punktów widzenia, totalny misz-masz i artystyczny chaos, że z pewnością zaowocuje inspiracjami. ;)

4
Cześć, Rapsodia!

A co ciekawego piszesz?
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

5
Nie piszę dużo- spisuje wszystkie pomysły jako notatki a teraz je wykorzystuje we wszystkich możliwych konkursach. Napisałam narazie całe 3 opowiadania, jedno wyróźnienie (za dokończenie opowiadania Jakuba Ćwieka) i dwa czekające na rozstrzygnięcia :)

Najbardziej lubię fantasy, postapo, wykańczać i męczyć moje postacie różnymi cięzkimi przejściami. Horrory też są spoko i wszystkie opowiastki psychologiczne.

Wkręcać się w dysksuję ciężko bo wchodzę po nocy na forum i mam siłę tylko poczytać :( Ale coś na to poradzę :)
"Optymizm to obłęd dowodzenia, że wszystko jest dobrze kiedy nam się dzieje źle "

6
Witaj Rapsodia!
Podoba mi się to, co o tobie czytam. Wieje od tego takim... optymizmem :)
Nie jest naj­ważniej­sze, byś był lep­szy od in­nych. Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi

"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero

7
No to gratulacje! Tak trzymaj :)

A z tym męczeniem postaci i ich wykańczaniem, to coś jest. Ja też tak mam. Właśnie dlatego niedawno był na forum konkurs "Jasna Strona Mocy".

To może za 29 dni coś nam zaprezentujesz?
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

8
Czytał ktoś z Was może Goodkinda Miecz Prawdy? Bo to jest mój ideał męczenia bohaterów :)

A ja napiszę coś tutaj jak ogarnę wszystkie interesujące mnie konkursy, więc dopiero po 16 czerwca. I wolę krótkie formy, raczej 5000 znaków na opowiadanie niż 15 000 ;-) Tak jak lubię czytać- albo opasłe tomy albo krótkie opowiadania to tak samo chcę pisać ;-)

9
Rapsodia pisze:Czytał ktoś z Was może Goodkinda Miecz Prawdy?
Aż za dobrze. Pierwszy i piąty bodajże tom ("Nadzieja pokonanych") dało się przeczytać, reszta to astronomia. o.O
1 | 2 | 3 | 4 | O poezji

11
Rapsodia pisze:Czytał ktoś z Was może Goodkinda Miecz Prawdy? Bo to jest mój ideał męczenia bohaterów
Zostałem skutecznie zniechęcony.
Rapsodia pisze:I wolę krótkie formy, raczej 5000 znaków na opowiadanie niż 15 000 ;-) Tak jak lubię czytać- albo opasłe tomy albo krótkie opowiadania to tak samo chcę pisać ;-)
Czyli szorty albo wielotomowe cykle - ciekawe. I nic pomiędzy?

Poza tymi trzema opkami pisywałaś wcześniej czy tak przysiadłaś, strzeliłaś i już?
B.A. = Bad Attitude

12
nie pisałam od 5 lat ;-) poza notatkami z pomyslami. Usiadłam napisalam i już.

14
Każdy ma swój styl pracy nad tekstem :) Mnie blokuje np. myślenie, że pisanie jest jakąś wyjątkową czynnością. Nie jest i mam dość historii w głowie, muszę je tylko powyjmować :)

15
Cześć.
Rapsodia pisze:Mnie blokuje np. myślenie, że pisanie jest jakąś wyjątkową czynnością.
Mogłabyś rozwinąć? Co to znaczy "wyjątkową czynnością" w tym przypadku? Skąd się to myślenie w Tobie bierze? Dlaczego blokuje i co robisz, żeby tę blokadę pokonać lub ominąć? Bardzo mnie te sprawy interesują. :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”