Konkurs na opowiadanie kryminalne

1
"Już po raz piąty Miasto Wrocław i Wydawnictwo EMG zapraszają do udziału w konkursie literackim na opowiadanie kryminalne lub sensacyjne z Wrocławiem w tle (lub szkic takiego opowiadania). Nagrodą jest udział w Kryminalnych Warsztatach Literackich, które odbędą się we Wrocławiu w dniach 9-12 października 2013, w ramach Międzynarodowego Festiwalu Kryminału Wrocław 2013."

http://www.portalkryminalny.pl/content/view/4767/26/
Nie jest naj­ważniej­sze, byś był lep­szy od in­nych. Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi

"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero

2
Kilka ciekawostek z regulaminu:
6. Uczestnikom zostanie zapewniony nocleg we Wrocławiu oraz wyżywienie podczas trwania warsztatów. Uczestnicy dojadą do Wrocławia na własny koszt. Jeśli do udziału w warsztatach zakwalifikuje się uczestnik z Wrocławia, organizatorzy zapewnią mu nocleg ze śniadaniem w miarę wolnych miejsc i w przypadku wyrażenia wyraźnej chęci. Brak takiego oświadczenia zobowiązuje Organizatora do zapewnienia wyżywienia w zakresie: obiad, kolacja.
We wspomnianym przez Magic terminie warsztaty odbywają się w godzinach 10:00-14:00, zostaje zatem jeszcze dużo czasu na zwiedzanie :D
11. Celem warsztatów jest opracowanie zakwalifikowanych opowiadań lub szkiców opowiadań w taki sposób, by nadawały się do druku, jeśli organizator podejmie decyzję o wydaniu wszystkich lub części opowiadań w osobnym zbiorze.
12. Od zakończenia warsztatów uczestnicy będą mieć miesiąc na nadesłanie skończonych tekstów.
Pierwszy raz spotykam się z taką formułą, było nie było, dwuetapowego konkursu. Piszesz dobre opowiadania w danym gatunku, cieszymy się, ale dajemy Ci szansę udoskonalenia warsztatu zanim zobaczysz siebie w druku. Dla mnie bomba.

Wygląda na to, że w październiku tego roku najlepiej mieszkać we Wrocławiu. Najpierw Festiwal Opowiadania (2-5 X), potem ten Festiwal Kryminału :)
http://lubimyczytac.pl/autor/141613/nat ... czepkowska

5
Brałem udział w poprzedniej edycji. Bardzo fajne doświadczenie, na pewno w tym roku znowu spróbuję.

[ Dodano: Wto 28 Maj, 2013 ]
Tzn.: brałem udział w samych warsztatach, a nie tylko w konkursie... ;)
"I love being a writer. What I can't stand is the paperwork." Peter de Vries
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”