16

Latest post of the previous page:

Lady Kier, racja, po lekturze Cukroczego ciężko było mi się dokopać do starszych tekstów a tak będzie łatwiej,
Grimzon pisze:Jeżeli już to jeden post na osobę i tam edytować.
jeden post czy jesten temat jak w Maratonie

17
Lady Kier pisze:Ja ostatnio czytam teksty po autorach, któzy je napisali i jest to czasochłonne, żeby znaleźć wszystkie poprzez "Znajdź wszystkie posty..."
To na pewno jest czasochłonne, ale przecież zarówno w Tu wrzuć... jak i w Zweryfikowanych jest opcja Szukaj w tym dziale. Wystarczy wstukać nick użytkownika. Wyświetlą się wtedy wszystkie jego posty z tego działu, ale odróżnienie tych tematów, które sam zakładał (czyli jego własnych tekstów) od tych, które tylko komentował, trwa naprawdę chwilę. Nie ma potrzeby przedzierania się przez wszystkie posty z Hyde Parku i pokrewnych :)
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.

18
Jeżeli ktoś ma potrzebę stworzenia portfolio - mógłby to sobie zrobić w wątku powitalnym.
Wtedy dla tych, którzy nie lubią szukajki - znalezienie linków do tekstów to pryszcz :)
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

19
Ja nie stworzę na pewno. Jeżeli mnie zainteresują czyjeś teksty, to szukam. Nie tylko na Wery. I lubię te poszukiwania, te podróże. Są przyjemne i pożyteczne jak każda podróż. Nie zamierzam pozbawiać innych tej przyjemności. :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

20
Thana pisze:Ja nie stworzę na pewno.
Ja też nie. Ale posunęłam szybie rozwiązanie problemu.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

22
Caroll pisze:W wątku powitalnym jest to bezsensu - zbyt trudno wyszukać.
Właśnie nie - to zawsze jeden z pierwszych wpisów użytkownika.
Nie mam nic ani za, ani przeciwko, jeżeli jest potrzeba skatalogowania swoich tekstów na Wery.

23
Rozumiem, że bywalcy i inne konserwy opierają się przed duchem zmian, ;) niemniej:

- Co zrobić jeśli chcemy znaleźć wszystkie utwory i niekoniecznie tylko te, które są w jednym dziale? Ktoś może pisać zarówno publicystykę (w dziale z nią jest - przynajmniej jak dla mnie - lekki bałagan), jak i wiersze, czy dramaty.
- Nawet przy szukaniu w jednym dziale (np. "zweryfikowane"), odsiewanie komentarzy od utworów jest lekko męczące i zniechęcające dla nowych, czy przelotnych użytkowników. (Tu nie zgodzę się z Rubią)
- Jak ułatwić nowym, czy nieumiejętnym użytkownikom dostęp do dobrej starzyzny? Może dobrym rozwiązaniem byłyby polecanki, odsyłające nie tylko do tych "wyróżnionych"?
- Co zrobić z zasłużonymi autorami, którzy udzielają się mniej lub wcale?

Nie mam nic przeciwko port-foliom, widziałem jednak, na innym forum, rozwiązanie techniczne polegające na automatycznym podczepieniu pod profil "listy utworów".

24
Humanozerca pisze:widziałem jednak, na innym forum, rozwiązanie techniczne polegające na automatycznym podczepieniu pod profil "listy utworów".
Ja właśnie nie mam ochoty, żeby mi ktoś coś automatycznie podczepiał. Natomiast co do Polecalni, to ona faktycznie pada. I wstaje. I pada... Przydałaby się jej kroplówka. Może jakaś osobna funkcja - Opiekun Polecalni?
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

25
Natasza pisze:Właśnie nie - to zawsze jeden z pierwszych wpisów użytkownika.
Tak, ale przeglądanie stron z powitaniami, które nie są w żaden sposób uporządkowane, jest niezwykle uciążliwe. A w profilu użytkownika też trudno szukać - przeglądając wszystkie posty. Oddzielny dział brzmi ok - dla tych którzy chcą. :)
Czarna Gwardia
Potęga słowa - II tekst

27
Humanozerca pisze:- Nawet przy szukaniu w jednym dziale (np. "zweryfikowane"), odsiewanie komentarzy od utworów jest lekko męczące i zniechęcające dla nowych, czy przelotnych użytkowników.
A co w takim razie można powiedzieć o przeszukiwaniu katalogów bibliotecznych, wydawniczych albo wręcz półek w księgarni czy bibliotece? Ileż przy tym fatygi! A rezultaty często mogą być mizerne ;)

Wydaje mi się, że warto wykorzystywać te narzędzia, jakimi Weryfikatorium już dysponuje. Poza tym, nie wiem, kto miałby tworzyć portfolia autorów, którzy już od lat tu się nie udzielają.
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.

28
rubia pisze:Poza tym, nie wiem, kto miałby tworzyć portfolia autorów, którzy już od lat tu się nie udzielają.
Rubia nikt. Za portfolio odpowiada wyłącznie jego autor. To byłaby opcja dla chcących.
Wszechnica Szermiercza Zaprasza!!!

Pióro mocniejsze jest od miecza. Szczególnie pióro szabli.
:ulan:

30
Przyjrzałem się, Eworm szefie wszystkich szefów w podpisie ma między innymi utwór "Naiwniak". Odsyła na stronę główną Qfanta. Poczułem się, jak naiwny. ;)

Odnośnie katalogów bibliotecznych, czy księgarskich, liczą się nie tylko zbiory, ale również katalogi. Im lepsze katalogi, to znaczy przyjaźniejsze dla użytkownika, poręczniejsze, tym lepsza biblioteka, czy księgarnia. Nie chcę być zależny od łaski ze strony autora. Zresztą ten ostatni - z różnych powodów - może się czuć niekomfortowo w roli "przekupki". (Wiem, przesadzam z tą przekupką. :) ) Ale to nie ja tu decyduję.
Ostatnio zmieniony czw 30 maja 2013, 13:28 przez Humanozerca, łącznie zmieniany 1 raz.

31
Nie bardzo rozumiem o co cała sprawa.
Przecież kto chce, to ma możliwość robienia takiego spisu (najlepszy przykład daje Avenger), a kto nie chce, tego przecież nie zmusicie, by takie robił, aby było wam wygodnie, co nie?
-Może jak będę dużym chłopcem, ludzie będą mnie prosić o pomoc.
-Albo żebyś się przesunął.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy organizacyjne”