Powitanie!

1
Witam Was. Mam na imię Kasia i w czerwcu skończę 19 lat. Skończyłam w tym roku liceum. Aktualnie odbywam najdłuższej do tej pory wakacje.
Pisaniem zajmuje się od bardzo dawna. W czwartej klasie podstawówki napisałam moje pierwsze opowiadanie zapełnione błędami każdego rodzaju. Nic wybitnego w tym wieku nie mogłam stworzyć, ale to pierwsze opowiadanie zapisane ołówkiem w żółtym zeszycie, doprowadziło mnie to tego, że pisarstwo stało się moją pasją. W 1 klasie gimnazjum po namowie koleżanki, założyłam bloga na którym umieściłam pierwsze porządniejsze na tamten czas opowiadanie. Potem był kolejny blog i następny i jeszcze jeden, ale tego ostatniego opowiadania nie skończyłam niestety. Aktualnie nie prowadzę już blogów, ale pisze.
Jeśli macie jakieś pytania, proszę bardzo :)
Pozdrawiam!

3
Prawdę mówiąc swojej twórczości nie powinnam nazywać opowiadaniami. Są znacznie dłuższe. To raczej powieści, ale zawsze bałam się tej nazwy... tak jakbym mierzyła za wysoko czy coś w tym stylu.
Nazwa "opowiadania" przyjęła się także dzięki blogom, bo w społeczeństwie blogowym
tak nazywa się twórczość dłuższej formy.
Jeśli chodzi o klimaty to ciężko to określić. Wszystko zależy od pomysłu jaki mam w danym momencie. Aktualnie pisze "opowiadanie" bardziej obyczajowe. Wątkiem przewodnim są relacje międzyludzkie.
Dodam, że uwielbiam pisać o uczuciach, studiować ludzkie emocje, ukazywać zmiany jakie zachodzą w człowieku.

Nigdy nie pisałam opowiadania, które chociażby ocierało się o fantastykę, ale ostatnio ( jak na złość podczas realizacji czegoś innego) wpadł mi do głowy pomysł na powieść co pogranicza fantasty i science faction.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”