Konkurs na najlepszy przekład 2013

1
"Zapraszamy do udziału w konkursie na najlepszy przekład opowiadania. W tym roku – z języków angielskiego, niemieckiego i francuskiego. (...) Teksty do tłumaczenia można otrzymać po zgłoszeniu na adres: [email protected]

W konkursie przewidziane są następujące nagrody finansowe:
I nagroda – 1000 zł brutto
II nagroda – 500 zł brutto
III nagroda – 300 zł brutto,
a także nagrody książkowe.

Termin nadsyłania prac upływa 31 lipca 2013 (termin dostarczenia prac organizatorowi)"

http://opowiadanie.org/2012/?p=1918
Nie jest naj­ważniej­sze, byś był lep­szy od in­nych. Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi

"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero

2
Pozwól że tak się głupio zapytam: Co należy napisać w zgłoszeniu? Po prostu "chcę się zgłosić do konkursu....." czy jakoś oficjalniej? W regulaminie nie ma też czy zaznaczać od razu z jakiego jezyka chce się tłumaczyć (ale to chyba oczywiste, bo nie będą zgadywać) ani nic o granicy wiekowej (dopiero przesyłając gotowe tłumaczenie trzeba podać datę urodzenia - czyli wyślę im a oni mogą mnie zdyskfalifikować bo nie mam 18 lat?)

3
Ja mniej więcej tak właśnie napisałam i podałam, o jaki język mi chodzi :) W ciągu kilkunastu minut przysłano mi tekst. Co do granicy wiekowej, to nie mam pojęcia, jak to jest. Może od razu zapytaj w zgłoszeniu.
Nie jest naj­ważniej­sze, byś był lep­szy od in­nych. Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi

"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero

4
Ja wysłałam zgłoszenie bez określenia z jakiego języka (puka się w czoło nad własną głupotą) no i dostałam zaraz maila zwrotnego z trzema tekstami do wyboru:-) Każdy w innym języku...

5
A czy mogłybyście zdradzić jak długie są te teksty?
Nikt nie kupi powieści urban fantasy, żeby w środku znaleźć polskie kino moralnego niepokoju.
by Bel

6
Niemiecki ma 10 stron.

8
Lady Kier, i jakie pierwsze wrażenie?

9
Całkiem sympatyczne, jeszcze się w to tak nie zgłębiałam, ale myślę, że to fajna przygoda;-) Jak tylko sesja się skończy to się do tego przyłożę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”