Witam serdecznie. mam na imię Marta. W nadziei na wiedzę, na pomoc zarejestrowałam się na stronie. Piszę i wydaję, ale wciąż uważam, że wiem stanowczo za mało.
Pozdrawiam serdecznie Wszystkich.
5
Wydałam powieści, obyczajowo-społeczne, zmierzyłam się z próbą napisania kryminału, udało się, wydany. Ponad to powieść, gdzie duchy zjawy i magia mieszają się z wątkiem sensacyjnym. A niedawno wydałam 'Szachownicę Śmierci" jako książkę, gdzie "za dnia rządzą ludzie a nocą śmierć, gdzie na szachownicy życia rozpoczęła się gra..."
Tytuły wydanych książek:
"Dzień, który nie miał jutra" , "Kobieta z okna", "Epizod na dwa serca", " Zapomnę imię twoje", " Dotykając nieba", "Joker", "Kiedy ktoś nocą puka do drzwi", "To, co mogło się zdarzyć", "Pomarańczowe ogrody" i "Szachownica Śmierci". Czekam też na ukazanie się "Westchnienia Amandy" " Złowieszcze piękno Grace", "Przepaść samobójców"
I dwa tomiki poezji "Owoce Jarzębiny" oraz "W cieniu Jarzębiny"
Ale to, że wydaję się książki naprawdę nie oznacza, ze się wie wszystko. Moim zdaniem nie można wiedzieć wszystkiego.
Piszę również recenzje, artykuły do referi.pl i prowadzę trzy blogi o różnej tematyce. A z zawodu jestem pielęgniarką anestezjologiczną. Zaczęłam pisać mają 13 lat, dziś mam 53. I wciąż marzę o pisaniu, lepszym pisaniu.
Pozdrawiam serdecznie. ;D
[ Dodano: Pią 07 Cze, 2013 ]
Mieszkam i pracuję we Wrocławiu. Kocham to piasto. Ten kil mat uliczek i serdeczność. ludzi Dostrzegam jednak i minusy.
Tytuły wydanych książek:
"Dzień, który nie miał jutra" , "Kobieta z okna", "Epizod na dwa serca", " Zapomnę imię twoje", " Dotykając nieba", "Joker", "Kiedy ktoś nocą puka do drzwi", "To, co mogło się zdarzyć", "Pomarańczowe ogrody" i "Szachownica Śmierci". Czekam też na ukazanie się "Westchnienia Amandy" " Złowieszcze piękno Grace", "Przepaść samobójców"
I dwa tomiki poezji "Owoce Jarzębiny" oraz "W cieniu Jarzębiny"
Ale to, że wydaję się książki naprawdę nie oznacza, ze się wie wszystko. Moim zdaniem nie można wiedzieć wszystkiego.
Piszę również recenzje, artykuły do referi.pl i prowadzę trzy blogi o różnej tematyce. A z zawodu jestem pielęgniarką anestezjologiczną. Zaczęłam pisać mają 13 lat, dziś mam 53. I wciąż marzę o pisaniu, lepszym pisaniu.
Pozdrawiam serdecznie. ;D
Mieszkam i pracuję we Wrocławiu. Kocham to piasto. Ten kil mat uliczek i serdeczność. ludzi Dostrzegam jednak i minusy.
Na śmietniku życia okruchy
w uliczkach zapomnienia błąka się nadzieja
a dookoła horyzont
Za drzwiami echo wspomnień
a dookoła horyzont
7
Po pierwsze, dorobek nie świadczy { moim zdaniem} o tym, że pisze dobrze. Po drugie- pierwsze książki wydałam ze współfinansowaniem. To już, o czymś mówi.Prawda? Trzecie- recenzje bywają czasem, mocne. A moja zaprzyjaźniona ze mną znana osoba, nie tylko pisarka, lecz redaktorka uzmysłowiła mi boleśnie wszystkie niedociągnięcia. Przyznam, bolało. Sprowadziła mnie na Ziemię. Wiem, już, że miała rację. Nieważne na ilu kursach byłam, co czytałam, jakie poradniki, wciąż mam niedosyt wiedzy. Ania, owa koleżanka, dała mi do zrozumienia, ze czasem popełniam błędy niewybaczenia. Więc zaczęłam czytać i szukać. Ponieważ Czytelnik nie zawsze bywa obiektywny, wbrew pozorom. Ponad to walczę z dysleksją i nie tylko. Przerost treści nad formą, to zaczyna mnie gubić.
a dookoła horyzont
a dookoła horyzont
8
Fajnie, że masz motywację wciąż coś zmieniać i nad swoim pisaniem pracować. Mam nadzieję, że znajdziesz tutaj coś przydatnego dla siebie.
Witam i życzę miłego pobytu na forum.
Witam i życzę miłego pobytu na forum.

Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
11
Dziękuję i ja w to wierzę. Nie chcę tkwić w miejscu i przekonaniu, że już wszystko umiem. Przykład; jako pielęgniarka pracuję ponad 30 lat, czy oznacza to, że wiem umiem wszystko? Nie. Wciąż muszę się uczyć. Szukać nowych środków wyrazu. Lecz nie pomysłów, tych mi nie brakuje. Ale {może z racji wieku
zaczynam pisać "przydługawo" przymiotniki rosną u mnie jak grzyby po deszczu. Za dużo niepotrzebnych słów, wciąż za dużo.
Z rozpędu już dodałam a po czasie przypomniałam sobie, że dopiero za 30 dni, zaraz potem przyszedł e-mail. I zadbał o moją pamięć :oops:
Dziękuję Wam za przyjęcie i miłe słowa.

Z rozpędu już dodałam a po czasie przypomniałam sobie, że dopiero za 30 dni, zaraz potem przyszedł e-mail. I zadbał o moją pamięć :oops:
Dziękuję Wam za przyjęcie i miłe słowa.
Tak, usypiam a potem tez budzę. A czy rozbudzam czytelnika? Czasem piszę mi, że tak, a czasem, lepiej nie mówić :(Zoraj pisze:Cześć.
To jest ironicznie piękne, że z zawodu usypiasz ludzi, a po godzinach piszesz tak, żeby czytelnik nie usnąłMartaG pisze:A z zawodu jestem pielęgniarką anestezjologiczną.
Jeszcze raz cześć.
a dookoła horyzont
a dookoła horyzont
14
mam szczerze?MartaG pisze:Natasza, witaj.
Zaniemówiłaś? Dlaczego?
Zajrzałam w Twoje powieści...
Chyba masz rację, że postanowiłaś się uczyć pisać jakoś od podstaw. Wydawałaś swoje powieści własnymi środkami?
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)
15
Nie wszystkie. Cieszę się, że mnie rozumiesz. Na razie czytam posty, komentarze i usiłuję się TU na Forum odnaleźć. Wierzę, że nauczę się tego, co mi umknęło, lub jak oceniam się sama- szczerze przyznaję- wtrąciło w samoakceptację. A to jest zabójcze
a dookoła horyzont
a dookoła horyzont