Dzień dobry:D

1
Witam, jestem Łukasz i mam 22 lata:)
Moja "skromna" przygoda z pisaniem zaczęła się w wieku 13-14 lat. Dlaczego skromna ? Otóż jako bardzo młody chłopak wpadłem na pomysł filmu fantasy, jednak oczywista niemożność jego zrealizowania spowodowała, że zacząłem pisać powieść. Na początku szło nieźle, jednak popełniłem błąd chcąc ukończyć ją jak najszybciej, w efekcie czego od pewnego momentu każda kolejna strona była coraz gorsza i pisana "na siłę":) Potem próbowałem napisać jeszcze kilka powieści, jednak żadnej nie udało mi się skończyć przez pewną cechę, o której napiszę dalej. Porzuciłem pisanie na bardzo długo, jednak teraz zamierzam wrócić i wziąć się za to na poważnie.
Co czytam i piszę ? Tutaj jest ciekawie:D Czytam głównie powieści grozy (mój ulubieniec to pan King), piszę zaś fantastykę (z elementami grozy).
Czego oczekuję od forum ? Na pewno krytyki, na którą ze strony rodziny i znajomych raczej liczyć nie mogę (bez względu co napiszę i tak każdy będzie mnie chwalił:D) oraz poznania fajnych ludzi:) Przede wszystkim jednak liczę na zmotywowanie siebie do kończenia zaczętych pomysłów. Mam problem z tym, iż tworząc coś (nie tylko przy pisaniu) porzucam po czasie to co zacząłem, bo wpada mi do głowy nowy pomysł, za każdym razem z przeświadczeniem, że "to już jest to!":D Liczę, że "oficjalne przyznanie się" do pisania pomoże mi zmotywować się do pokonania tego:D
Jeśli chodzi o moje zainteresowania to głównie ludzki umysł i jego eksplorowanie (autohipnoza, medytacja, odmienne stany świadomości, świadome śnienie) oraz nauka (psychologia ewolucyjna i neurobiologia, po części kosmos i fizyka kwantowa).

uff... ale się rozpisałem:D

2
Witam cię bardzo serdecznie w skromnych progach Weryfikatorium (; Przyznam ci się szczerze, iż zaintrygowała mnie twoja wypowiedź. Stwierdzę dość bezpośrednio: Widzę w tobie bratnią duszę ;P Ja również często rezygnuję z pisania części dalszych zaczętego już tworu na rzecz nowych pomysłów. Z jednej strony jest to bardzo pomocne, a z drugiej - chyba powinniśmy z tym walczyć (; Także twoje zainteresowania są bardzo ciekawe i wydają mi się bliskie. Pomimo moich 16 lat ciekawi mnie ludzka psychika (;
Mam nadzieję, że skorzytasz na rejestracji na tym forum. Pozdrawiam.
"Człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć ale nie pokonać"
– Ernest Hemingway

3
ThetaWaveWizard pisze:"oficjalne przyznanie się" do pisania
Proszę, proszę, jakie coming outy tu odchodzą xD

Witam serdecznie na forum i życzę owocnego poszukiwania motywacji, rad i opinii. Zachęcam też do komentowania tekstów innych użytkowników :)
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

4
ThetaWaveWizard pisze:Czego oczekuję od forum ? Na pewno krytyki, na którą ze strony rodziny i znajomych raczej liczyć nie mogę (bez względu co napiszę i tak każdy będzie mnie chwalił:D) oraz poznania fajnych ludzi:)
Masz jak w banku.
Jestem Natasza. I już się znamy, a ponieważ nie jestem rodziną... to... hm - jestem ciekawym ludziem. :D
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

5
VictoriaCJuliet pisze:Stwierdzę dość bezpośrednio: Widzę w tobie bratnią duszę ;P Ja również często rezygnuję z pisania części dalszych zaczętego już tworu na rzecz nowych pomysłów. Z jednej strony jest to bardzo pomocne, a z drugiej - chyba powinniśmy z tym walczyć (;
Uwielbiam bezpośredniość, więc już na początku masz u mnie duuużego plusa ! Bratnia duszo :wink:
Na krótką metę może i to pomocne, bo jest w czym wybierać, ale na dłuższą przeszkadza bo ciężko coś ukończyć. Czyli rozpoczynamy walkę z tym ;D

Dzięki za serdeczne powitania i że krytykę mam jak w banku ;D Ze strony rodziny mogę liczyć tylko na ciotkę, która "siedzi" w fantastyce. Tyle że mieszka daleko i wiecznie zarobiona jest, to nie mam serca Jej przeszkadzać, czasem tylko coś tam wyślę krótkiego :wink:

6
ThetaWaveWizard pisze:Uwielbiam bezpośredniość, więc już na początku masz u mnie duuużego plusa ! Bratnia duszo :wink:
Na krótką metę może i to pomocne, bo jest w czym wybierać, ale na dłuższą przeszkadza bo ciężko coś ukończyć. Czyli rozpoczynamy walkę z tym ;D

Dzięki za serdeczne powitania i że krytykę mam jak w banku ;D Ze strony rodziny mogę liczyć tylko na ciotkę, która "siedzi" w fantastyce. Tyle że mieszka daleko i wiecznie zarobiona jest, to nie mam serca Jej przeszkadzać, czasem tylko coś tam wyślę krótkiego :wink:
Haha jest mi bardzo miło, że zyskałam swego pierwszego plusa i bratnią duszę (; Owszem, rozpoczynamy.

Hmm ale zawsze jednak masz kogoś, kogo możesz sie poradzić. Ja niestety takowej osoby nie znam i właśnie dlatego się tu zarejestrowałam ;P
"Człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć ale nie pokonać"
– Ernest Hemingway
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”