182
Mnie nie ma, ale prawdę powiedziawszy tego się spodziewałam. :) Gratulacje dla finalistów! :)
Nie jest naj­ważniej­sze, byś był lep­szy od in­nych. Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi

"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero

183
Żadne z moich opowiadań się nie załapało... "Dies Irae" i "Koniec rzeczy" wrzucę na forum, to mi powiecie jakie macie wrażenia po lekturze tych tekstów. A zwycięzcom gratuluję
Bo lubię pisać.

184
A czy może ktoś wrzucić tu listę zwycięzców? Wiem, że to niebywałe i dziwne, ale nie działa mi facebook xd
Roronoa Zoro: Chcesz mnie zabić?! Nie potrafiłeś nawet zabić mi nudy!

185
Jeszcze tylko człowiek
Ostatni dzień pary (KC )
Dni naszej hańby
Człowieszyna
Doktor Dietle ratuje świat
Którego nie ma
Pierwszy człowiek w eterze
Szkiełko i Oko
Zona Kraków
Wojna Adaptacyjna
Radioaktywny Blus
Owieczki.
Sztuka perswazji.
Panna Anna i chłopiec z drewna
Kolebka
Fin de siècle
Apokanibalipsa

Tylko opowiadania, ostatni dzień pary ma inicjały, bo doszło trochę opowiadań o takim tytule
Bo lubię pisać.

186
Zoee pisze:Romku, czy w przypadku tekstów które odpadły, byłaby szansa dowiedzieć się, jak prezentowała się liczba głosów? Bo odpaść z 3 głosami za a odpaść z 0 głosów to jednak daje jakieś info odnośnie tego, czy próbować słać opko dalej, czy też raczej o nim zapomnieć :)
Spytam, ale powiedzmy, w poniedziałek.
Mówcie mi Pegasus :)
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

188
Nemesis, witaj w klubie! :)
I ogromne gratulacje.
Nikt nie kupi powieści urban fantasy, żeby w środku znaleźć polskie kino moralnego niepokoju.
by Bel

189
Gratulacje!

Nie mogę się już doczekać czytania :) Mi się nie udało :(
"Optymizm to obłęd dowodzenia, że wszystko jest dobrze kiedy nam się dzieje źle "

191
Moje opowiadanie również widnieje na liście. Z tego wniosek, że w jeden dzień da się napisać coś dobrego ;) Gratulacje dla pozostałych forumowiczów, którym się udało.

192
uthModar pisze:w jeden dzień da się napisać coś dobrego
Tym stwierdzeniem dobijasz wszystkich tych, którym się nie udało ;)
Nie jest naj­ważniej­sze, byś był lep­szy od in­nych. Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi

"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero

193
O, proszę, to nas się tu całkiem spora grupa zebrała. :)
Nikt nie kupi powieści urban fantasy, żeby w środku znaleźć polskie kino moralnego niepokoju.
by Bel

194
uthModar pisze:Wniosek, że w jeden dzień da się napisać coś dobrego ;) Gratulacje dla pozostałych forumowiczów, którym się udało.
No weź mnie dobij jeszcze xD Niemniej gratulacje wszystkim, "Koniec Rzeczy" oddałem do weryfikacji na forum, a "Dies Irae" wysłałem na Sci-fi po polsku ;) Chociaż kurczę, czuję ostry niedosyt :P Nic to, idę płakać w samotności, reszcie życzę miłego wieczoru :D Może po wakacjach uda mi się naskrobać coś bardziej wartościowego ;)
Bo lubię pisać.

195
Ostatecze wyniki :)

"I oto nadeszła ta długo oczekiwana chwila! Ogłaszamy zwycięzców w konkursie na opowiadanie! Przypominamy, ze zwycięskie teksty zostaną włączone do antologii „Ostatni dzień pary”, której premiera będzie odbywać się na konwencie Krakon 2013, a ich wyboru dokonało szanowne Jury w składzie: Romuald Pawlak, Anna Kańtoch, Krzysztof Piskorski, Michał Stanowski. Wybór okazał się bardzo trudny, a zwycięskie opowiadania prezentują wysoki poziom, zdecydowanie nadający się do publikacji. Z tego powodu Jury wyłoniło aż czterech zwycięzców:

Miejsce I Grzegorz Piórkowski „Jeszcze tylko człowiek” - publikacja w antologii oraz podwójna wejściówka, nagroda pieniężna w wysokości 150zł, koszulka, książka.

Miejsce II Adam Podlewski „Pierwszy człowiek w eterze” - publikacja w antologii oraz pojedyncza wejściówka, nagroda pieniężna w wysokości 100zł, koszulka i książka.

Miejsce III ex aequo Karolina Cisowska „Ostatni dzień pary” i Bartosz Szczygielski „Dni naszej hańby” - publikacja w antologii oraz jedna wejściówka dla każdego laureata, nagroda pieniężna w wysokości 50 zł, koszulka.

Dodatkowo w antologii znajdą się: opowiadanie Anny Kańtoch i opowiadanie Krzysztofa Piskorskiego. Szykuje się świetna lektura!
My ze swej strony serdecznie gratulujemy zwycięzcom i życzymy kolejnych sukcesów twórczych! Nagrody zwycięzcom wręczymy na oficjalnej gali na Krakonie 2013."

[ Dodano: Sob 15 Cze, 2013 ]
tumi1 pisze:Nic to, idę płakać w samotności
Mogę się przyłączyć? ;)

196
Gratuluję zwycięzcom...

I sobie też gratuluję ;) - dwa opowiadania trafiłam w ciemno
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”