61

Latest post of the previous page:

Przenoszę rozmowę, bo jestem pewna, że wszyscy walczący chcieliby poznać wasze zdanie, a SB przewija się szybko.

x e [Dzisiaj 23:23] Natasza: Wow! CSM ruszył. Czytam tytuły i... jeżeli będzie wątek na pogaduchy zagłosuję na tytuły ;D
x e [Dzisiaj 23:26] Thug: ciekaw jestem na który :) 2 lekcje i lokal, prawie jak studia :P
x e [Dzisiaj 23:31] ancepa: http://weryfikatorium.pl/...p=138244#138244 Wątek na pogaduchy. :)
x e [Dzisiaj 23:31] ancepa: Ale przyznać się... Nie spodziewaliście się takiej frekwencji, co? :D
x e [Dzisiaj 23:32] ancepa: Co z tego, że siedem tekstów jest moich. :P
x e [Dzisiaj 23:33] dorapa: Niektóre tytuły intrygujące. Kiedy teksty?
x e [Dzisiaj 23:34] ancepa: W ciagu najbliższych 23H. Bo może tytuły nie takie czy coś? :D Albo ktoś użył tekstu, bo zapomniał, że wysłał. Muszę posprawdzać. ;)
x e [Dzisiaj 23:34] Natasza: Zasadnicze we mnie nie wywołały Ciemnej strony
x e [Dzisiaj 23:35] Natasza: Mańka i Praktyczna strona karmy
x e [Dzisiaj 23:36] ancepa: Myślałaś, ze tytuły będą w stylu "Morderstwo w Hucie Częstochowa"? :D
x e [Dzisiaj 23:36] dorapa: A to fakt, tytuły mało mhroczne. ;)
x e [Dzisiaj 23:36] Natasza: od nich bym zaczęła.
x e [Dzisiaj 23:36] dorapa: NIe raczej "Wampir w M-5"
x e [Dzisiaj 23:36] Natasza: Nie - ale zasadniczo tytuły są... mało inspirujące w temacie
x e [Dzisiaj 23:38] Natasza: będę Mhroczna i powiem, ze odstraszyły mnie dwa - Grupa Otella i Dług poety
x e [Dzisiaj 23:38] Natasza: w temacie i zapowiadanym klimacie Mroku

62
tytuły są jakie są bo to pomroczność jasna jest, i zaraz zaraz przecież w bitwach liczy się oryginalność a tu cenione jest dosłowne przyklejenie do tematu :o

63
Smoke pisze:tytuły są jakie są bo to pomroczność jasna jest, i zaraz zaraz przecież w bitwach liczy się oryginalność a tu cenione jest dosłowne przyklejenie do tematu
oryginalność i nośność tytułu liczy się w każdym tekście, Smoke, kiedy otwierasz zbiorek opowiadań, od czego zaczynasz?
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

64
Od spisu treści, nazwisk autorów i tytułów? Nie. Od przeczytania na chybił-trafił kliku stron, ale w tym przypadku tak się nie da.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

65
Ja szukam po tytułach. (ale może mam na tym punkcie słabość?)
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

66
ba! zawsze zaczynam od spisu treści, w Małgorzacie i Mistrzu tytuły rozdziałów podnoszą ciśnienie same w sobie ale jakby traktować tematykę konkursu dosłownie to opowiadania musiałyby być o żulu co nie płacił za prąd i teraz siedzi w mroku

a przecież różne są rodzaje mroku :) a dokładniej ciemnej strony mocy

67
Niekoniecznie, każdy ma swój punkt zaczepienia.

Ciekawa jestem o czym będzie "Grupa Otella" i dwie lekcje.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

68
Natasza pisze:
Smoke pisze:tytuły są jakie są bo to pomroczność jasna jest, i zaraz zaraz przecież w bitwach liczy się oryginalność a tu cenione jest dosłowne przyklejenie do tematu
oryginalność i nośność tytułu liczy się w każdym tekście, Smoke, kiedy otwierasz zbiorek opowiadań, od czego zaczynasz?
Ja od pierwszego opowiadania, to coś niezwykłego?

Z tytułów szło by zrobić krótkie opowiadanie :P
Ale mi jakoś tak chodzi po głowie jak patrze na listę.
Dzień chłopaka, 2 lekcje, lokal i ostatni gasi światło. Hmm jakby jakaś sugestia :)

Poranek w nieoczekiwanym miejscu może być bardziej mroczny od tytułów :)
-Może jak będę dużym chłopcem, ludzie będą mnie prosić o pomoc.
-Albo żebyś się przesunął.

69
Grupa Otella - w poszukiwaniu ciemności
szekspirowskie nawiązanie - tragizm, zazdrość, zbrodnia w afekcie
Otello - ciemnoskóry (motywy rasistowskie?), mizoginizm? (seksistowskie? chyb że prowokacyjnie to właśnie o przemocy w rodzinie :D)
grupa: jak w rzeźbie motyw zbiorowego portretu albo organizacja (silne afekty, działania przeciwko komuś, czemuś)

70
Natasza pisze:Grupa Otella - w poszukiwaniu ciemności

szekspirowskie nawiązanie - tragizm, zazdrość, zbrodnia w afekcie
nawiązanie szekspirowskie jest oczywiste ale może to być opowieść o wielkowiejskiej mafii której hersztem jest Otello vel Paprykarz :D

71
Smoke pisze:wielkowiejskiej mafii której hersztem jest Otello vel Paprykarz :D
zauważ, że tę ewentualność wpisałam w "grupa"

72
Natasza pisze:Smoke napisał/a: wielkowiejskiej mafii której hersztem jest Otello vel Paprykarz

zauważ, że tę ewentualność wpisałam w "grupa"
ale siara, teraz muszę napisać coś mądrego żeby wyjść z twarzą :-/

dobra, to fabuła Grupy Otella przedstawia się następująco: zdradzony kochanek postanawia zemścić się na swej dziewczynie (w zasadzie byłej) ale do tej zemsty wynajmuje wielkowiejskich degeneratów...

73
Smoke pisze:grupy Otella przedstawia się następująco: zdradzony kochanek postanawia zemścić się na swej dziewczynie (w zasadzie byłej) ale do tej zemsty wynajmuje wielkowiejskich degeneratów...
za oczywiste/ Ma być mrocznie, więc to będzie jakieś seryjne działanie, rodzaj sieci utkanych przez pająka zemsty. Może na kobietach? Może na facetach (Otello jest symboliczny w nazwie jako facet krzywdzący kobiety?)

74
Natasza pisze:rodzaj sieci utkanych przez pająka zemsty
dobra, więc zamiast jednonocnej imprezy z obleśnymi żulami funduje jej bardziej rafinowaną zemstę; kieruje w jej stronę opłaconych facetów którzy ją zdobywają a następnie okrutnie ranią- i schemat powtarza się latami, dziewczę z każdym razem jest bardziej nieufne ale i tak ulega więc ból jest wspaniały

75
Znasz "Otella" Szekspirowskiego?
Tu chodzi o Jagona też! Rywale - kłamstwo, intryga, emocje...
Ostatnio zmieniony czw 11 lip 2013, 00:45 przez Natasza, łącznie zmieniany 1 raz.

76
mam odpowiedzieć publicznie i wyznać swoje nieoczytanie (razem?)
no nie znam... ale co to ma do rzeczy i układania niezdrowych fabuł :D

Wróć do „Walki mocy 2013”