76

Latest post of the previous page:

mam odpowiedzieć publicznie i wyznać swoje nieoczytanie (razem?)
no nie znam... ale co to ma do rzeczy i układania niezdrowych fabuł :D

77
Smoke pisze:ale co to ma do rzeczy i układania niezdrowych fabuł :D
można typować autora: stawiam na kobietę :D
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

78
Gdyby to był tomik, który przypadkowo wzięłam do ręki i otworzyłam na spisie treści, to zaczęłabym czytanie od "Praktycznej strony karmy". :)
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

80
Drugi! Wszystkie mają już tytuł. :)

Thana pisze:"Praktycznej strony karmy"
W twoim stylu. Gdybym miała strzelać po tytułach trafiałabym w Ciebię albo Padę.

81
Okaże się, że to karma dla zwierzaków i wtedy dopiero będzie :)

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

83
Byłam podobnego zdania że karma jest dla szynszyli, ale... coś mi mówi, że to nie Eryth

[Dzisiaj 0:15] Natasza: Po tytułach - Goda jest "Ostatni gasi światło" :D
[Dzisiaj 0:16] Thug: Niee, może smoka, ale na Goda to za mroczne
[Dzisiaj 0:17] Natasza: Erythowi przypisałabym "Praktyczną stronę karmy"
[Dzisiaj 0:18] Natasza: Nie - to jest starsze niż potencjalne Smoke
[Dzisiaj 0:19] Thug: byłyby niezłe jaja jakbyś tak po samych tytułach, trafiła, powiedzmy 65% autorów
[Dzisiaj 0:21] Natasza: Grupa Otella jest spod kobiecego pióra.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

84
ancepa pisze:W twoim stylu. Gdybym miała strzelać po tytułach trafiałabym w Ciebię albo Padę.
Padę albo mnie? To chyba tą praktyczną stroną musi być seks. :P Bo padaPada by nie umiał o karmie bez seksu, a ja - o seksie bez karmy.

Co do "Grupy Otella". A zauważyliście, że mamy na Wery użytkownika o nicku Otello? Może to kartka z jego pamiętnika?

No i jeszcze to "wyposażenie kuchenne" w jednym z tytułów! To mi się z kimś kojarzy... :D
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

85
Myślisz, że "Grupa Otella" jest Otella? Coś w guście: "Ja i moi ludzie, suko..."? :)
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

86
Pierwsze (zupełnie instynktowne i radosne) zabawy identyfikacyjne:

Grupa Otella - Smoke

Dzień chłopaka - pasuje mi do Chii (niewiem dlaczego)

What Goes Around... Comes Around - Bron (Ery jest zbyt oczywisty aby to mógł być on)

Salon, krew i wyposażenie kuchenne - Thug

Mańka - Chii? (po raz drugi)

Ostatni gasi światło - Dorapa/Ery

Ucieczka - ?

Cienie - Nefryt

Dług poety - Sepriot

Lekcja Joachima von Ribbentropa - ?

Lekcje dziadka: 12. Wolność - ktoś +30 albo Ery

Lokal nr 16 - Donaldmaniak

Praktyczna strona karmy - Natasza/Thana/Caroll ? :)

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

87
A twego Thuga nigdzie nie typujesz? Ile razy było w SB, że będzie walka? Chyba, że ci zdradził, że nie wysyła. :P

A i przyznawać się, kto komu się przyznał do autorstwa tekstu. Uczciwe dyskwalifikacje wciąż przyjmuję. :D

88
Thuga wytypowałem - Salon, krew i...

G.

89
dorapa pisze:Myślisz, że "Grupa Otella" jest Otella? Coś w guście: "Ja i moi ludzie, suko..."? :)
Dorapa! Bingo :D

90
x e [Dzisiaj 23:15] ancepa: Jakbyście zauważyli wulgaryzmy bez ostrzeżeń, to dać mi znać. :)
x e [Dzisiaj 23:15] Godhand: O cholera, mocno się zaczyna.
x e [Dzisiaj 23:15] Godhand: Zapomniałem o Pilifie!
x e [Dzisiaj 23:17] Natasza: Hłaską poszlo :D
x e [Dzisiaj 23:18] Natasza: choć waham się, czy to Pilif.

Wiem że w SB najfajniej komentować, ale SB szybko się przewija , a autorzy pragna poznać wasze opinię.

Wątek od tego jest, żeby tutaj były pogaduchy. :)

91
KONKURS UWAŻAM ZA OTWARTY!

Każdy ma 2 głosy! :)

x e [Dzisiaj 23:30] Godhand: Mańka Nataszowa, tak bym strzelił.

x e [Dzisiaj 23:31] Natasza: Nie. Nie moja. Ale dobra
x e [Dzisiaj 23:32] Natasza: bardzo dobra
x e [Dzisiaj 23:32] Natasza: (ja zazdroszczę)
x e [Dzisiaj 23:35] dorapa: Właśnie, na razie najlepsza.
x e [Dzisiaj 23:35] Godhand: Cudna.
x e [Dzisiaj 23:36] Natasza: Następny tez ciekawy
x e [Dzisiaj 23:37] Natasza: Ostatni gasi światło - to nie Goda.
x e [Dzisiaj 23:38] Natasza: (nie - że Gd nie napisałby ciekawego - ale to nie Goda świat
x e [Dzisiaj 23:38] dorapa: Ale jest intrygujące, czyli punkt dla autora, bo chce się przeczytać początek.
x e [Dzisiaj 23:38] Natasza: Thana?
x e [Dzisiaj 23:39] Godhand: E tam, nie mój - mój :)
x e [Dzisiaj 23:39] dorapa: E tam, mój. :D
x e [Dzisiaj 23:40] Natasza: Moj też
x e [Dzisiaj 23:41] Natasza: to bardzo dojrzały literacko autor jest.
x e [Dzisiaj 23:42] Natasza: Pod trawwaj łeb kladę - Dług poety rymuje się z Thug :D
x e [Dzisiaj 23:43] Natasza: *tramwaj
x e [Dzisiaj 23:43] dorapa: Chii gdzieś tam jest?
x e [Dzisiaj 23:44] Godhand: "krwawy świergot popędów" - moc
x e [Dzisiaj 23:44] Natasza: Nie wiem. Następny to Hum :D
x e [Dzisiaj 23:44] Godhand: Sephem pachnie :)
x e [Dzisiaj 23:45] Natasza: Nie. Sepr pisał?
x e [Dzisiaj 23:46] Natasza: Thug mam NA PEWNO :D
x e [Dzisiaj 23:47] Thug: argument "rymuje się" rozłożył mnie na łopatki :megreen:
x e [Dzisiaj 23:48] Godhand: Seph pisał, i jak ktoś mi powie że krwawy świergot popędów nie zachodzi księżną to kłamie :)
x e [Dzisiaj 23:50] Godhand: Zresztą w ogóle dla mnie to tekst Sepa, na dziewięćdziesiąt procent.
x e [Dzisiaj 23:50] Thug: No to idę poczytać, mówicie Mańka najlepsza? Zaraz sprawdzimy
x e [Dzisiaj 23:50] Godhand: I dalej Mańka mnie urzeka cudownością.
x e [Dzisiaj 23:52] Thug: tak w ogóle, to wy możecie zaznaczać opcje w ankiecie? bo ja nie
x e [Dzisiaj 23:53] Godhand: Przecież nie ma jeszcze wszystkich tekstów.

Wróć do „Walki mocy 2013”