Konstrukcja książki, podstawy techniczne.
1Czy mozecie polecic zrodla (ksiazki, strony internetowe) traktujace o konstrukcji oraz technicznych aspektach tworzenia ksiazek/krotkich opowiadan (w tym momencie bardziej interesuje mnie to drugie)?
O ile pamiętam, padały już w Twoim kierunku takie propozycje.Andrzej Pilipiuk pisze:ja kiedyś napiszę - jak się sam nauczę...
Aleś ty dzisiaj zgyźliwyNaturszczyk pisze:Po czwarte: bo nic z tego nie wychodzi, bo nadal "nowym" nie chce się pobuszować w Internecie i poszukać wcześniejszych odpowiedzi na dokładnie te same pytania.
Gwoli wyjaśnienia dla tych, co w niewiedzy:Naturszczyk pisze:i tak 95% tutejszych bywalców nie wie, kim jestem i co napisałem
Trudno się nie zgodzić.Naturszczyk pisze:Wyobraź sobie, że dopiero my nie powinniśmy mieć czasu na powtórki, tylko powinniśmy pisać, pisać i jeszcze raz pisać, a nie powtarzać do znudzenie te same frazy.
Znów zgoda - dodaj jeszcze - konfrontować to, co napisałeś z czytelnikiem (nie tym z księgarni - wtedy już za późno) ale takim, wytłumaczy ci dlaczego powinieneś książkę napisać od nowa zanim ją wydasz... i tutaj forum nie jest stratą czasuNaturszczyk pisze:Chcesz pisać, to musisz jak wariat czytać, szukać potrzebnych informacji w sieci, myśleć i pisać, pisać i jeszcze raz pisać.